luni, 21 iunie 2010

POFTA TRUPEASCĂ (Partea a II a)

„Poţi să îţi închipui un bărbat care posedă simţul frumosului se duce la o prostituată? Imposibil!
Îţi poţi imagina un bărbat cu simţul frumosului care violează o femeie? Imposibil. Sau poate, îţi închipui că o astfel de persoană loveşte o femeie în mulţime sau o atinge într-un mod nepotrivit ca şi când s-ar fi întâmplat accidental?
Aceasta nu este dragoste, nu este sensibilitate, este lipsa ei. Este poftă trupească.”


Un om spiritual, care iubeşte viaţa, se respectă pe sine. Nu mai poate să jignească pe nimeni. Este conştient, treaz, atent….Nu poate să întreprindă o acţiune cu consecinţe nefavorabile asupra celorlalţi. Însă omul inconştient, care nu se cunoaşte deloc, are mari şanse să facă cele amintite de maestru mai sus.

În final maestrul spune: ”Pofta trupească semnifică lipsa ta de respect faţă de ceilalţi. Ai o dorinţă ascunsă, reprimată, adică sexualitate reprimată care vine sub multe forme. Atunci, peste ochi ţi se aşterne un văl colorat îmbibat cu mireasma sexualităţii.”


Maestrul a lovit acolo unde trebuie. Mie mi-a mişcat întreaga fiinţă….

Aşa este, pofta trupească înseamnă lipsă de respect faţă de ceilalţi. De fapt, există o lipsă de respect faţă de sine. Ce să mai spunem despre respectul pe care ar trebui să-l avem faţă de alţii?

Şi da, omul care se comportă doar ca un animal, care nu are conştiinţă, este de fapt un "orb" umblător.
Personal vorbind, nu prea am văzut oameni treji….Cu adevărat treji! Orbi, am văzut destui….Uneori am senzaţia că numărul celor care sunt treji, a scăzut dramatic în ultima perioadă, mai ales în rândul tinerilor.

Peste ochii multora dintre noi, există un văl colorat care se cheamă - mireasma sexualităţii.
Şi ca o continuare a ceea ce a spus maestrul, pot să adaug faptul că peste ochii multora dintre noi, există o ceaţă densă.

Suntem precum roboţii….Care este sursa noastră de hrană? Cu ce ne hrănim sufletul? Vanitate, răutate, egoism, lipsă de iertare, sexualitate dusă la extrem.... Într-un cuvânt animalul din noi nu doarme niciodată. Atât pentru astăzi….

2 comentarii:

Andrei spunea...

Intradevar...toti vor sa "dea o buca" dar nu se gandesc la sentimente.

Cristian spunea...

@Andrei
Tare exprimarea!:)Mă bucur că eşti de acord cu cele scrise pe blog. Suntem atât de inconştienţi. Să ai o seară liniştită Andrei!:)