vineri, 7 mai 2010

PĂCATUL (Partea I)

„Toată lumea a fost învăţată că este păcătoasă, că, dacă Iisus nu ne salvează, atunci o să ajungem în iad. Tu ai fost condamnat atât de mult, încât, atunci când mesajul Orientului ajunge la fiinţa ta, tu începi să ai dubii. Nimeni nu este păcătos. Chiar şi atunci când eşti într-o situaţie nefericită, tot eşti divin. Nu poţi să-ţi pierzi divinitatea, nu ai cum să o pierzi. Este fiinţa ta. Este lucrul din care ai fost zămislit”.

OSHO

Comentariu

Din cele mai vechi timpuri, oamenilor le-a fost frică ca nu cumva să calce strâmb. Unii dintre noi ne abţinem de la tot felul de lucruri, pentru ca să nu-l „supărăm” pe Dumnezeu.

Oamenii au tot felul de temeri, frici. Nici ei nu mai înţeleg nimic.


În societatea actuală, omul este precum o „bombă”. Pe lângă faptul că se luptă pentru supravieţuire ca să aibă ce să pună pe masă, mai are o problemă, aceea de a se lupta cu propriile păcate.


Astăzi, maestrul ne vorbeşte despre păcat, şi totodată ne arată calea de a ieşi din impas. Ceea ce spune maestrul contravine preceptelor noastre religioase. Cine îl bagă în seamă pe maestru?

De-a lungul timpului, maeştrii au tot vorbit oamenilor, dar.....
Din cele relatate mai sus, se observă clar că maestrul nu foloseşte cuvinte precum: "este posibil", "cred", "poate". Acest lucru ar trebui să ne dea de gândit….

”Toată lumea a fost învăţată că este păcătoasă, că, dacă Iisus nu ne salvează, atunci o să ajungem în iad. Tu ai fost condamnat atât de mult, încât, atunci când mesajul Orientului ajunge la fiinţa ta, tu începi să ai dubii.”

Şi cine nu a fost învăţat să gândească aşa? Încă de când eram mici, părinţii ne-au inoculat ideea că ne bate Dumnezeu. Majoritatea dintre noi ne simţim nedemni de iubirea lui Dumnezeu.


Ideea este că cineva trebuie să ţină în frâu poporul. Ca instituţie a statului, Biserica trebuie să menţină un echilibru, să ţină sub control masa de oameni.


Societatea în sine, este o doctrină. Fiecare dintre noi aparţinem unei religii. Avem crezuri, idei preconcepute… Din păcate din cauza religiilor, au fost omorâţi oameni. Dar ce contează, nu-i aşa?


Există preoţi care ne conturbă şi mai tare….Nu generalizez! Unii preoţi chiar au har…..

Pe de o parte, preotul ne spune că suntem păcătoşi, că trebuie să ne căim pentru că altfel ajungem în Iad. Pe de altă parte, ne spune că suntem făcuţi după chipul şi asemănarea Domnului. Ne spune că Dumnezeu ne iubeşte iar pe de altă parte ne şi pedepseşte pentru că facem prostii.


Omul ţine minte doar ceea ce îi convine. Fiecare crede ce vrea, fiecare trăieşte cum vrea….

Niciun comentariu: