joi, 24 decembrie 2009

MINCIUNILE (Partea a II a)

"Cineva te abordează, iar tu îi zâmbeşti. Acest zâmbet este o minciună – este un lucru politicos, formal, dar tot minciună este. Spui ceva cuiva – poate că este vorba doar despre etichetă, dar este acelaşi lucru ca o minciună.
Renunţă treptat la aceste obiceiuri şi vei vedea că va avea loc o transformare radicală.”

OSHO

Comentariu
De dragul aparenţelor ce nu face omul? În faţa celorlalţi părem deschişi şi sinceri…Ne prefacem că suntem serviabili, iubitori, înţelegători…

De fapt, mintea colcăie de gânduri negative, defăimătoare la adresa celorlalţi. Faţă de cei pe care nu-i suferim, manifestăm o politeţe falsă.

„Cineva te abordează, iar tu îi zâmbeşti. Acest zâmbet este o minciună – este un lucru politicos, formal, dar tot minciună este. Spui ceva cuiva – poate că este vorba doar despre etichetă, dar este acelaşi lucru ca o minciună. Renunţă treptat la aceste obiceiuri şi vei vedea că va avea loc o transformare radicală.”

Am ajuns să zâmbim forţat pentru ca să nu dăm prioritate celorlalţi să ne simtă vulnerabili.

În faţa şefului trebuie să fim doar un zâmbet, pentru ca să ne meargă bine.
Câţi dintre noi ne iubim şefii? Suntem doar nişte subalterni care trebuie să executăm nişte ordine.

Iată cât de mincinoşi şi ipocriţi suntem. În mintea noastră colcăie invidia şi răutatea….

Poţi să feliciţi un om pentru merite deosebite însă o spui doar formal, de ochii lumii.Sunt atât de rari oamenii care se bucură pentru tine, care te sprijină şi îţi doresc tot binele din lume. Atât pentru astăzi….

4 comentarii:

Elena spunea...

Cristian, suntem tare frumosi ! Suntem minunati,insa doar atunci cand iubim,doar atunci cand suntem iubire.Cand suntem constienti intelegem ca oamenii sufera,si "dorm" habar n-au ce-icu ei .Dar cei care invata sa porneasca pe drumul cunoasterii de sine pot sa-i trezeasca si pe ceilalti prin iubirea pe care o impart in jurul lor.Tu esti un om care daruieste iubire ,Cristian!

Anonim spunea...

Eu am tocmai problema inversă: zâmbesc tot timpul, pentru că aşa îmi este firea, şi uneori oamenii cred că râd de ei!:) În şcoală, unii profesori mă scoteau la tablă, zicându-mi că, probabil, ştiu prea bine lecţia, dacă zâmbesc.:)

Eu nici nu pot zâmbi forţat: în rarele cazuri când chiar am o problemă, sau o tristeţe, se vede imediat.

Dar, tocmai pentru că ştiu ce înseamnă să zâmbeşti sincer, identific imediat zâmbetele "de complezenţă"!:)

Frumos subiect! Crăciun fericit, cu multe zâmbete, îţi doresc!

Cristian spunea...

@Elena
Atunci când devenim iubire, cerurile se deschid, inima asemenea.Iubirea este o hrană ce ne transformă.Chiar dacă oamenii încă dorm profund, am speranţa că într-o bună zi, se vor trezi.Aşa să ne ajute Dumnezeu pe toţi!Mă aplec în faţa sufletului tău iubitor!:)

Cristian spunea...

@Florina R.
Un om care a început să se cunoască pe sine nu mai poate să zâmbească fals.Îi este aproape imposibil.Sunt convins că oamenii de lângă tine sunt foarte bucuroşi să te aibă în preajmă.Sărbători minunate prietenă dragă.Crăciun fericit!:)