luni, 30 noiembrie 2009

LAMPA CU CRISTAL DE SARE

Tocmai m-am întors de la Sovata. De la Praid am achiziţionat o lampă cu cristal de sare. Ador această lampă......Lumina este caldă, te linişteşte efectiv după o zi obositoare. Iată ce am aflat despre această lampă....

Alcătuită dintr-un cristal de sare extras din minele de la poalele munţilor Himalaya montat pe o mică structură lemnoasă, lampa poate fi utilizată atât cu o lumânare, cât şi cu un bec de 15 waţi.

Aspectul deosebit de frumos al cristalului oranj-roşiatic şi consumul energetic scăzut nu sunt singurele avantaje.

Un cristal de sare cu o vechime de milioane de ani are proprietăţi speciale şi un conţinut ridicat de minerale.

Căldura sursei de lumină face ca sarea să emită ioni negativi care neutralizează substanţele poluante din atmosferă, care sunt ioni pozitivi. Ionii nou formaţi devin mai grei şi cad la podea, eliminând astfel poluarea din încăpere. Mai mult decât atât, ionii negativi reduc într-o proporţie considerabilă radiaţiile periculoase eliberate de aparatura electrocasnică.

Efectul benefic pentru sănătate va fi simţit în special de persoanele care suferă de astm, alergii şi diferite alte afecţiuni.O lampă de 2,5-5 kg este suficientă pentru o încăpere de 15-25 metri pătraţi.

Produsele cu cristale de sare sunt realizate din cristale exploatate din munţii Himalaya. Acestea îşi au originea în timpul preistoric, acum peste 250 milioane de ani.

Viaţa terestră a pornit de la viaţa acvatică preistorică, iar aceste cristale au păstrat componenţa preistorică.

Cristalul de sare Himalaya cuprinde 84 de minerale, care se găsesc în aceeaşi componenţă în sângele uman, în lacrimă, în lichidul amiotic.

În timp ce apa din mările preistorice s-a evaporat, sărurile au absorbit razele soarelui. Aceste puteri pure au fost păstrate timp de milioane de ani şi cristalizate în munţii Himalaya.

În India şi Tibet Himalaya este adorată ca o sfântă. Efectul curativ al cristalelor de sare este recunoscută şi de medicina de astăzi.

Lămpile cu cristale de sare sunt poate cele mai naturale şi mai sănătoase surse artificiale de lumină. Substanţele speciale emanate sunt recomandate pentru tratarea unor afecţiuni alergice şi astmatice. Au capacitatea de a elimina electrosmogul!

Aparatele electronice bombardează aerul cu ioni pozitivi, care dăunează organismului uman. Fumul de ţigară are de asemenea un efect distructiv asupra echilibrului electric. Induce stări de oboseală, tulburări de concentrare şi de somn. Cristalele emit în mod continuu ioni negativi, care vă apără de electrosmog. Din această energie vă alimentaţi în mod continuu.

32 de comentarii:

Carmen Gigartu spunea...

Interesat! Nu stiam ca exista lampa cu cristal de sare.In schimb ador cristalele, in special cristalul de cuart roz si ametistul.

Cristian spunea...

@Carmen
Şi pe mine mă fascinează cristalele...Mai am acasă o agată albastră....Superbă! Sunt convins că aceste cristale au efecte benefice asupra noastră.Se spune că şi pietrele au viaţă.Ele nu sunt doar materie inertă şi atât.În interiorul lor se produc transformări chimice.Vreau să îţi spun că am pus limba pe lampă şi era sărată...:)Ziua când mă uit la ea este uşor portocalie...Zici că este o bucată de gheaţă.Hmmm! O zi binecuvântată Carmen!:)

denisia spunea...

Nu ştiam.. am citit şi recitit.. o să vreau şi eu...

Cristian spunea...

@denisia
În Braşov am văzut astfel de lampă în Praktiker la preţul de 35 lei.:)Am mai cumpărat ieri una pentru părinţii mei.Sper să găseşti şi tu o astfel de lampă în zona în care stai.Un început de săptămână liniştit!:)

dellianas spunea...

frumos obiect, e un lucru bun ca renuntam la plastic si ne intoacem la sursele naturale

Cristian spunea...

@dellianas
Ai dreptate!Nici eu nu ştiam de existenţa lor.O zi minunată îţi doresc.PA!:)

Cristake1974 spunea...

Cred ca sunt multe astfel de "chitibusuri" inventate... si chiar unele mai mari - gen surse de energie eoliana, solara etc - care ar fi foarte bune pe scara larga. Dar de ce nu se introduce utilizarea lor la aceasta scara, nu stiu... sau stiu? Interese? Hm...

Cristian spunea...

Oamenii în loc să-şi uşureze viaţa mai mult şi-o complică.Normal că sunt anumite interese la mijloc.Tot ceea ce este sănătos pentru organism costă mult (produsele bio).
Acestea nu sunt la îndemâna oricui.Preţurile sunt de două ori mai mari.În schimb produsele care ne îmbolnăvesc, sunt peste tot.Majoritatea sunt pline de E-uri şi aditivi alimentari periculoşi pentru sănătate.Sunt atât de multe de spus.....O zi minunata mon ami!:)

Anonim spunea...

la magazin.remediu.ro gasiti lampa electrica din cristale de sare monte in foarte multe variante.

Cristian spunea...

@Anonim
Am intrat pe site.Mulţumesc pentru informaţie.Sper să le fie de folos şi celorlalţi cititori.O seară plăcută.:)

Anonim spunea...

si eu am o lampa de sare. sunt foarte bun din cate am auzit. www.lampidesare.ro

Cristian spunea...

@Anonim
Lămpile cu cristale de sare ne relaxează ființa! Mă bucur că ți-ai procurat și tu una.Mulțumesc pentru site. Sărbători fericite!:)

Anonim spunea...

Adica ai mers la Praid si ai cumparat lampa cu sare din Himalaya?

Cristian spunea...

@Anonim
Da, am mers la Praid însă nu există lămpi cu cristal de sare de la Praid....Există doar cele cu cristal de sare din Himalaya. Am văzut asemenea lămpi și în Praktiker.Sunt foarte faine!:)

Stefania spunea...

Rog verificati notiunile de chimie, inainte de a scrie articolul (substantele poluante din atmmosfera inseamna in proportie semnificativa si CO, si NO, care nu sunt ioni). Iar aparatele electronice bombardeaza aerul cu infrarosii sau microunde, daca vreti, nu cu ioni pozitivi (cam greu ionizarea la plastic la temperatura camerei :)
In rest, articolul este frumos si cristalele de sare chiar au efect benefic, nu e nevoie sa exageram cauzele acestor efecte.

Cristian spunea...

@Ștefania
Bună! Ce pot să spun? Posibil să ai dreptate! Informațiile postate în articol au fost scrise în conformitate cu instrucțiunile de folosire. Bănuiesc că oamenii aia care au scris informațiile pe prospectul produsului nu au fost chiar proști. Cel puțin așa cred...:) Să înțeleg că ești chimistă?:) O zi minunată Ștefania.

Unknown spunea...

Daca sunteti interesati de lampile de sare Himalaya, puteti vizita http://cutiuta-verde.ro/produse/aromaterapie-uleiuri-esentiale-si-uz-intern-masaj.html, sau ma puteti contacta telefonic 0769.304.617/0727.782.966. Le pot livra in toata tara prin curier rapid. O zi frumoasa va doresc! Mihaela

Cristian spunea...

@Mihaela Vornicu
Pentru cei interesați Mihaela ne-a lăsat datele de contact!:)Mulțumesc Mihaela..:)

Unknown spunea...

Cu multa placere! Va doresc tuturor sanatate si fericire. Mihaela

Violeta spunea...

De acord cu domnia voastra, anume ca lampa de sare aduce beneficii organismului. Intrebarea mea este: sunt ele facute chiar din cristale de sare din Himalaya? Eu una ma indoiesc de asta, pretul trebuie cumva justificat, nu?

Cristian spunea...

@Violeta Sandor,
Ce pot să spun...Eu am cumpărat aceste lămpi din magazin.Nu cred că am fost prostit...Sper!:)

Cristian spunea...

@Ionuț
Am făcut o faptă bună..:)Am postat pe pagina principală logo-ul site-ului tău.Mi-a plăcut ce am citit acolo.:)

Unknown spunea...

Multumesc!!!!!!

Cristian spunea...

@Mihaela Vornicu
Cu plăcere!:)

Natur all Home spunea...

La noi găsiți veioze de sare cu Transport gratuit. Veioză Himalaya 2-3 kg 59,99 cu Transport gratuit. Veioză Praid 5-6 kg 69,99 cu Transport gratuit. http://www.naturallhome.ro Avem o gamă variată de produse sănătoase, săruri de baie, uleiur presate la rece, etc…

Cristian spunea...

@Natur all Home
Pentru cei interesați, Natur all Home își prezintă oferta..:)

Anonim spunea...

Superbe aceste lampi asi vrea sa stiu cam cat dureaza pana se consuma de ex. O lampa de 2 kg daca e tinuta in priza 10 ore pe zi?

Cristian spunea...

@ Anonim
Nu știu ce să spun....Oricum, 10 ore pe zi este destul de mult! Eu de obicei acasă le țin aprinse doar noaptea.

amy00 spunea...

Am si eu o lampa de sare , are in jur de 3-4 kg. Stie cineva ce tip de bec se potriveste? Am cumparat mai multe tipuri si degeaba, spatiul e prea mic.. :(

ntluca spunea...

CAT SE TINE IN PRIZA ,IN MOD NORMAL
CINE STIE?MULTUMESC!

Anonim spunea...

Bec pentru frigider amy00..

Cristian spunea...

@ntluca
Cât vrei....Oricum, nu poți lăsa lampa în priză toată ziua!:) Când se arde becul, cumperi altul.