sâmbătă, 19 septembrie 2009

NU STĂRUI ASUPRA TRECUTULUI (Partea I)

"Nu stărui asupra trecutului. Foloseşte-l pentru a lămuri un punct, apoi lasă-l în urmă. Nimic nu contează de fapt, cu excepţia a ceea ce faci acum, în această clipă. Începând din acest moment, tu poţi fi o persoană total diferită, plină de iubire şi înţelegere, gata să întindă o mână de ajutor, înnobilată şi pozitivă în fiecare gând şi faptă.
Tu ştii că EU SUNT perfect; prin urmare tu eşti perfect. Când insişti asupra acestei perfecţiuni din fiecare suflet, o scoţi la suprafaţă. Poate fi ascunsă adânc, dar este acolo şi, cu răbdare şi perseverenţă, nu poţi să nu o găseşti. Mergi şi caut-o – carapacea exterioară să nu te facă niciodată să renunţi. Deschide-o cu iubire şi înţelegere.
Vezi minunile Mele în fiecare suflet pentru că ele sunt acolo."
EILEEN CADDY - DUMNEZEU MI-A VORBIT

Comentariu
Eileen Caddy este una dintre autoarele fascinate care a uimit prin scrierile sale. Mesajele sale sunt extraordinare. Pur şi simplu sunt o hrană pentru orice fiinţă care îşi asumă responsabilitatea trezirii spirituale. Dumnezeu vorbeşte prin ea....

După cum observăm, Eileen ne sugerează să nu ne cramponăm de trecut care de cele mai multe ori ne opreşte din evoluţia noastră spirituală.

”Nu stărui asupra trecutului. Foloseşte-l pentru a lămuri un punct, apoi lasă-l în urmă.”


Are dreptate! Trecutul este bun pentru că ne ajută să conştientizăm aspectele neplăcute din viaţa noastră. Trecutul necesită o reflecţie, analiză profundă…

Apoi, corecţia este adusă în prezent (fără să repetăm ce am făcut în trecut) . Oricum nu mai avem ce face cu trecutul…

Eileen continuă şi spune: ”Nimic nu contează de fapt, cu excepţia a ceea ce faci acum, în această clipă. Începând din acest moment, tu poţi fi o persoană total diferită, plină de iubire şi înţelegere, gata să întindă o mână de ajutor, înnobilată şi pozitivă în fiecare gând şi faptă.”

Clipa de acum este importantă. Dacă în trecut iubirea era absentă şi nu eram îngăduitori cu cei din jurul nostru, acum a venit momentul să ne schimbăm atitudinea.

În faţa unui suflet nobil şi iubitor, nu poţi decât să îţi apleci capul în semn de recunoştinţă. Este hrana ta! Fă din fiecare clipă o sărbătoare….

2 comentarii:

Carmen Gigartu spunea...

"Nimic nu contează de fapt, cu excepţia a ceea ce faci acum, în această clipă."
Incerc sa nu uit acest lucru....

Cristian spunea...

@Carmen
Dacă tu uiţi, ceilalţi ce vor face? Un suflet care a început să se descopere pe sine nu mai poate să viseze.Un om care lasă mintea să zboare în trecut şi în viitor ratează clipa prezentă.De ce să pierdem timpul printre sfere care deja nu mai există? Mai bine ne bucurăm de clipa prezentă!:)