joi, 10 septembrie 2009

„CUNOAŞTE-ŢI ADEVĂRUL ŞI ADEVĂRUL VĂ VA FACE LIBERI!” (Partea a II a)

Un om iubitor eliberează, descătuşează alte suflete….Iubirea este îndelung răbdătoare....
Cuvântul „far” are legătură cu energia benefică, aura luminoasă pe care o degajă un astfel de om.

Un înţelept este Lumină!
„Multe corăbii vor putea călători în siguranţă din cauza voastră, ajungând la ţărmul opus.”

Maestrul ne vorbeşte despre siguranţă.
Cuvântul "siguranţă" folosit de maestru înseamnă încredere.

Trădarea niciodată nu o să-şi facă apariţia atunci când vorbim despre un înţelept. El este Calea, Adevărul şi Viaţa!


De ce? Pentru că sămânţa Christică a înflorit....

În compania unui astfel de suflet, nu te poţi pierde. Devine călăuză pe ţărmul celălalt.


Nu degeaba maestrul continuă şi spune: „Dacă veţi deveni o lumină, veţi deveni un reprezentat al lui Dumnezeu, un Christos. Speranţa mea este să deveniţi Christoşi. Şi orice om poate deveni un Christos, căci sămânţa există în toţi.”


Şi maestrul speră să devenim fiecare călăuze spirituale…El nu afirmă că doar Christos, Buddha, Mahavira sunt reprezentanţii Domnului.
Cert este că mulţi se vor încumeta să afirme că sunt călăuze spirituale….
Dacă iubiţi viaţa, totul în jurul vostru cu siguranţă că esenţa Christică a înflorit în voi.

În fiecare poate să înflorească! A spus-o Christos, Osho, Buddha….Toţi repetă acelaşi lucru de mii de ani!


În final maestrul spune: ”Şi orice om poate deveni un Christos, căci sămânţa există în toţi.” Superb! Atât pentru astăzi…

4 comentarii:

Miriam spunea...

Îmi cer iertare că nu fac referire la articolul postat şi cer permisiunea de a vă face o invitaţie ( ţie şi cititorilor tăi) la a vă expune părerea despre ce înseamnă prietenia şi ce este un prieten. Pentru o mai bună provocare, reamintesc ceea ce spunea Napoleon Bonaparte şi anume că ,,Nu există prieteni ci doar momente de prietenie..." Vă aştept cu mare drag aici, la Psalmdedor.


Ps. Versetul meu preferat este: ,,20. M-am răstignit împreună cu Hristos; şi nu eu mai trăiesc, ci Hristos trăieşte în mine. Şi viaţa de acum, în trup, o trăiesc în credinţa în Fiul lui Dumnezeu, Care m-a iubit şi S-a dat pe Sine însuşi pentru mine. "

Cristian spunea...

@Mariana
In realitate Iisus nu a fost răstignit.Cum ai putea să îngenunchezi în faţa morţii un maestru? Este imposibil! Iisus a conştientizat că oamenii dorm profund.Ştia că nu este corpul....Acesta este motivul pentru care s-a lăsat pradă clericilor de la acea vreme.A ajuns în faţa lui Pilat.. Privea cu ochii săi mari cât de stupid ne comportăm cu toţii. Fiecare dintre noi l-am crucificat pe Iisus...Acum îi ridicăm osanale ....Suntem atât de ipocriţi!
Chiar dacă au trecut două mii de ani, omenirea s-a mişcat lent în ceea ce priveşte evoluţia spirituală.Aşa că indiferent dacă ar exista o a doua venire a lui Christos, lucrurile s-ar întâmpla la fel...Mulţumesc pentru invitaţie Mariana.Pupici!:)

Carmen Gigartu spunea...

Frumos! "Samanta exista in toti"
Adevarat acest lucru.
El a avut grija sa semene in noi toti aceasta samanta.Depinde de noi daca o sa incolteasca,o sa rasara si o sa dea roade mai departe....

Cristian spunea...

@Carmen
Numai de noi depinde....Putem să ne minţim frumos.Întrebarea este: Până când? Şi când te gândeşti că cei mai mulţi dintre noi preferăm să orbecăim în întuneric....O zi minunată suflet divin!:)