vineri, 17 aprilie 2009

LACRIMILE (Partea a II a)

Un om care nu se descarcă, devine o "bombă cu nitrogen. " Astfel, marii luptători din ring, se vor descărca lovind feţele altor luptători….Cumva trebuie să se elibereze şi ei de frustrarea acumulată în timp.

Vă imaginaţi un luptător local combat, plângând de bucurie atunci când priveşte o floare, natura, viaţa însăşi? Nu prea….Am începe cu toţii să râdem….Din păcate râdem din prostie, inconştienţă.


Maestrul spune: „Întreaga lumea trebuie să înveţe din nou frumuseţea de a plânge, pentru că, dacă nu poţi să sărbătoreşti prin lacrimi, înseamnă că nu poţi nici să dai pe afară de fericire. Acest lucru înseamnă să tu dai pe afară numai atunci când suferi, atunci când eşti în dureri mari. Logica este simplă. Înseamnă că tu ţi-ai pierdut dimensiunea fericirii – a fi aşa de fericit încât să ajungi să dai pe afară.”


Interesantă abordarea maestrului cu privire la lacrimi. Lacrimile sunt şi ale fericirii, bucuriei….Trebuie să reînvăţăm să plângem şi atunci când suntem mişcaţi de lucrurile simple din viaţa noastră.

Acest lucru nu demonstrează faptul că suntem slabi. Pur şi simplu scoatem la iveală esenţa sufletului nostru înnobilat de Dumnezeu. Maestrul are dreptate…Nu poţi plânge doar atunci când suferi.

Dacă punem accent doar pe suferinţă, cu siguranţă că luminiţa de la capătul tunelului este departe. Totul depinde de optica noastră de a vedea lucrurile. Este nevoie de o schimbare revoluţionară în gândire în ceea ce priveşte viaţa. Atât pentru astăzi.

2 comentarii:

Carmen Gigartu spunea...

„Întreaga lumea trebuie să înveţe din nou frumuseţea de a plânge, pentru că, dacă nu poţi să sărbătoreşti prin lacrimi, înseamnă că nu poţi nici să dai pe afară de fericire....

Daca nu reusim acest lucru inseamna ca suntem morti in interior....

Cristian spunea...

@Carmen
Aşa este!Oamenii uită că trebuie să fie ei înşişi.Un om care este deschis ştie să se bucure cu ajutorul lacrimilor.Oamenii care îşi ascund sentimentele de teamă să nu fie criticaţi de cei din jurul lor, nu mai pot plânge.Lacrimile lor au secat de prea multă falsitate.Pupici!