miercuri, 1 aprilie 2009

ÎNSTRĂINAREA

"Dacă vei scoate un copac din rădăcini, acesta va muri. Nu va mai fi verde, toate frunzele îi vor cădea şi nu va mai înflori nicio floare. De va veni primăvara, copacul nici nu va şti; el s-a înstrăinat de existenţă. El nu mai îşi are rădăcinile în pământ, el nu mai se află sub soare, nu mai există nicio legătură.
La fel i s-a întâmplat omului modern. El a uitat cum să păstreze legătura cu existenţa, el a uitat să şoptească norilor, copacilor şi munţilor. A uitat complet limbajul tăcerii…întocmai aceasta a devenit legătura dintre tine şi universul care ne înconjoară. Universul nu cunoaşte alt limbaj decât cel al tăcerii. Există trei mii de limbi pe pământ; existenţa nu cunoaşte decât limbajul tăcerii.” OSHO

Comentariu
Ca întotdeauna, maestrul ne uimeşte cu gingăşia exprimării. Nu loveşte direct în noi.....

Maestrul spune: "Dacă vei scoate un copac din rădăcini, acesta va muri. Nu va mai fi verde, toate frunzele îi vor cădea şi nu va mai înflori nicio floare. De va veni primăvara, copacul nici nu va şti; el s-a înstrăinat de existenţă. El nu mai îşi are rădăcinile în pământ, el nu mai se află sub soare, nu mai există nicio legătură."

Privind în profunzime lucrurile, ne dăm seama că de fapt niciodată nu am fost separaţi de mediul înconjurător. Oamenii nu au o impresie foarte bună despre lumea necuvântătoarelor (plante, animale, copaci).

Cei mai mulţi dintre noi considerăm că toate acestea sunt inferioare nouă. Astfel, ne exercităm puterea asupra lor. Ce poate să facă un copac care este tăiat de un pădurar? Nimic! Poate doar să comunice energetic cu ceilalţi copaci….Transmite aceiaşi vibraţie negativă în urma tăierii şi celorlalţi copaci…

Omul se consideră o fiinţă inteligentă….A demonstrat acest lucru de multe ori.

La capitolul simplitate, iubire, înţelepciune suntem la pământ. Uneori dăm dovadă de multă stupiditate în raport cu celelalte fiinţe de pe pământ. Animalele, plantele sunt naturale….Sunt aşa cum le-a creat Dumnezeu….Omul a uitat cum să se comporte natural în societate.

Ca să supravieţuiască, acesta foloseşte singura armă pe care o are la dispoziţie – MASCA. De la această mască pornesc toate necazurile omului modern. Maestrul scoate în evidenţă foarte bine inconştienţa omului.

Osho spune: ”La fel i s-a întâmplat omului modern. El a uitat cum să păstreze legătura cu existenţa, el a uitat să şoptească norilor, copacilor şi munţilor. A uitat complet limbajul tăcerii…întocmai aceasta a devenit legătura dintre tine şi universul care ne înconjoară. Universul nu cunoaşte alt limbaj decât cel al tăcerii. Există trei mii de limbi pe pământ; existenţa nu cunoaşte decât limbajul tăcerii.”

Maestrul are mare dreptate….Fiinţa umană nu mai este receptivă, nu mai aude datorită grijilor.

La serviciu şeful te stresează, acasă copii sunt mici şi trebuie să ai grijă de ei, banii sunt puţini……Când să mai ai timp să mai şi asculţi?

Gândurile sunt cele care estompează audiţia. Sub asediul gândurilor ajungem să luăm pastile care să ne inducă cât de cât starea de linişte.

Cum poţi să-ţi linişteşti mintea când societatea modernă te acaparează? Este aprope imposibil. Şi totuşi, de noi depinde totul.

Maestrul spune: ”Universul nu cunoaşte alt limbaj decât cel al tăcerii. Există trei mii de limbi pe pământ; existenţa nu cunoaşte decât limbajul tăcerii.”

Tăcerea este Calea bucuriei interioare….Mintea stă liniştită şi ascultă fără să interpreteze nimic. Chiar şi atunci când păsările cântă există tăcere…Cântecul păsărilor induce linişte în sufletul nostru. Atât pentru astăzi...

6 comentarii:

Paul spunea...

Ma inclin in fata acestei postari ale tale, cuprinde mult adevar si intelepciune, un weekend placut Cristian!

Cristian spunea...

@Paul
Aşa este Paul!Inima ta a recunoscut adevărul din acest articol.Week-end minunat şi ţie..:)

Mariana spunea...

"Instrainarea" ta mi-a chemat mintea,gandurile,cuvintele,in pelerinaj cucernic la portile inimii,le-a asezat in genunchi,le-a pus sa se inchine pentru a-si reaminti singurul limbaj care le-ar putea face sa surada:"LIMBAJUL TACERII"...iti multumesc pentru toata lumina pe care o transmiti sufletelor noastre prin articolele tale...Dumnezeu sa te binecuvanteze cu toate harurile Sale Cristian.

Cristian spunea...

@Mariana
HRISTOS A ÎNVIAT!Inima mea se apleacă cu profundă recunoştinţă în faţa ta Mariana.Dumnezeu să te binecuvânteze cu iubire mereu.Limbajul tăcerii este cheia.Priveşte o floare şi nu spune nimic, priveşte un fluture, ascultă susurul apei şi nu spune nimic.Doar ascultă.... Dumnezeu ţi-a răspuns deja. Şi eu îţi mulţumesc că exişti în viaţa mea.Hugs!:)

Carmen Gigartu spunea...

”Universul nu cunoaşte alt limbaj decât cel al tăcerii. Există trei mii de limbi pe pământ; existenţa nu cunoaşte decât limbajul tăcerii.”

Tacere,tacere si iar tacere.....

Cristian spunea...

@Carmen
O minte redusă la tăcere aduce pace în suflet.Aceasta este Calea!Uniunea cu Dumnezeu se realizează doar în tăcere..:)