marți, 1 iulie 2014

DESPRE ORGOLIU (Partea a II a)


Să nu uităm niciodată că orgoliul nu ajută pe nimeni. Din contra, produce numai pagube SUFLETULUI. Orgoliul uită de iubire, uită de pace..Ne dezumanizează, ne face duri și insensibili cu cei din jurul nostru. 

Orgoliul, nu poate aduce pace lăuntrică, nu te poate ajuta să vezi dincolo de aparențe. Mintea adoră orgoliul. Hrana ei este orgoliul. Nu vede niciodată binele, nu vede niciodată iubirea din ceilalți. Se vede doar pe sine! 

Mintea știe doar să lovească, nu vede binele din om. Este expertă în manipulare! Mintea și Mândria nu aduc nimic bun relațiilor. Aduc doar suferință! Oare este mai important orgoliul într-o relație de prietenie/iubire? 

Orgoliul contează atunci când doi oameni se iubesc sincer? Ce este prietenia adevărată dacă nu iubire pură și dezinteresată? 


Iubirea aparține inimii...Orgoliul, fala, mândria aparțin minții...Dacă lăsăm orgoliul să ne conducă înaintea inimii, cu siguranță că vom pierde fiecare dintre noi pe cei dragi...Pierdem oamenii care ne iubesc...Și toate în numele mândriei, a egoului....



Merită să fim orgolioși? Mândrii? Merită să fim intransigenți cu cei din jurul nostru atunci când poate aceștia nu merită? Cred că nu.....



Să fim înțelepți și să vedem în om partea bună dincolo de imperfecțiuni. Să iubim inima omului și să fim deschiși comunicării. Doar o inimă deschisă și plină de iubire poate anihila orgoliul.....Orgoliul moare în fața iubirii! Să nu uităm asta niciodată. Amin!

Niciun comentariu: