joi, 8 septembrie 2011

SLĂNIC MOLDOVA (Partea a V a)


La final de traseu vă așteaptă un loc superb unde există numai fâneață.Locuri misterioase prin pădure.....Iubitorii de drumeții sunt invitați să parcurgă traseul celor "300 de scări" cu întoarcere pe la popasul turistic Slănic Moldova (Camping) și pe valea Slănicului, prin parcul cu izvoare minerale.
Diferența de nivel: 300 m

Timp de parcurs: aprox. 2 ore

Se pornește din apropierea hotelului Perla, de la marginea din amonte a orașului și a parcului central, de unde începe parcul cu izvoarele minerale amenajate. Se traversează podul râul Slanic și în locul numit "300 de scari", în dreapta izvorului cu același nume, începe poteca (în trepte amenajate) ce urcă pantele nordice ale Muntelui Dobru. Mi-a plăcut foarte tare acest traseu montan.

Pe drumul care duce spre salină, există și acest ștrand cu apă sărată.

Muzeul de istorie Salina Tg.Ocna

2 comentarii:

Andrei spunea...

Mi-ar fi placut ca in pozele din vacantele tale sa apari si tu :D...oricum, mi te imaginez in spatele camerei foto, cum zambesti, cum ai parte de bucurii, cum admiri ce privesti...

Cristian spunea...

@ Andrei
Da, știu...Nu am vrut să îmi expun public trăirile de-a lungul vacanței...:)Uite, o să îți trimit poze cu mine din acel loc divin.Așa ne vom bucura amândoi...:))