vineri, 2 aprilie 2010

DE-ALE ÎNŢELEPCIUNII ÎN VINEREA MARE

DIALOGUL DINTRE IISUS ŞI BARABAS LA SINAGOGĂ

Este sărbătoare în inimile noastre. Pacea coboară peste toate casele.

Simţiţi pacea din inima voastră?

Şi pentru că la postul de televiziune Pro TV săptămâna aceasta se difuzează Jesus of Nazareth, nu pot să nu scot în evidenţă cele mai importante momente din film.

De fapt tot filmul este superb. În fiecare an revăd cu bucurie această minunată peliculă...

Nu mă pot plictisi niciodată să revăd acest film. Inima îmi este pătrunsă de un fior şi ochii îmi devin umezi...Pur şi simplu mă încarc energetic urmărind acest film.

În materialul postat mai jos, Iisus se întâlneşte cu Barabas în Sinagogă. Dialogul dintre cei doi este foarte interesant...


Încrâncenarea lui Barabas împotriva romanilor nu are limite. Iisus intervine şi spune: "Atunci, iubiţi pe vrăjmaşii voştrii şi iertaţi pe cei vă prigonesc. Ziua iertării este aproape."


Iisus ne readuce aminte că suntem fiinţe divine cu capacitate de iertare şi iubire.

Pentru mulţi dintre noi, sunt atât de greu de pus în practică cuvintele lui Iisus....Şi mă întreb oare de ce? Care mai este scopul sărbătorilor dacă nu să ne trezească la realitate?

Dacă nu înţelegem semnificaţia Învierii, a cuvintelor maestrului, degeaba sărbătorim....Nu este suficient să băgăm în noi ca sparţii fără să înţelegem mesajul Mântuitorului.

Iată, Iisus ne vorbeşte despre iertare, iubire..Acestea sunt absolut esenţiale pentru ca noi să creştem, să renaştem...Renaşterea apare prin conştientizarea iubirii care se află în noi.


Chiar dacă Iisus vorbeşte despre iertare, Barabas este "surd"... Acesta vrea să ridice sabia împotriva romanilor.
Dar Iisus cu blândeţe îi spune:"Toţi cei ce scot sabia de sabie vor pieri."

Maestrul continuă şi spune: "Barabas, zelul tău nu te lasă să vezi adevărul."


Cum ar putea să vadă Barabas adevărul când mintea îi este înceţoşată de răzbunare? Egoul nu-l lasă să vadă adevărul....

"Zelul" nu este altceva decât egoul....Oamenii cu egourile umflate nu pot să simtă cu inima, aceştia produc în mod inconştient şi mai multă dezordine, suferinţă.
Sunt efectiv orbi...

Iisus continuă şi spune: "Înţelepciunea lui Dumnezeu va umple pământul, aşa cum apa umple marea." Ce cuvinte înălţătoare şi pline de har..."Leul şi mielul vor sta alături. Nu vor mai fi omoruri şi distrugeri, iar plânsetele nu se vor mai auzi."

Iubirea uneşte orice suflet. Şi cum să mai existe omoruri şi distrugeri când iubirea este Calea? O seară de Vineri binecuvântată ... Pace şi lumină tuturor!

4 comentarii:

CAZACU GHEORGHE spunea...

Doamne Ajuta!! Multumesc frumos de comentariul lansat pe blogul meu..

Paste Fericit!!

Cristian spunea...

@CAZACU GHEORGHE
Nu ai pentru ce să-mi mulţumeşti...:)Sărbători liniştite!

Elena spunea...

"Ce ochi,Dumnezeule!"Asta a fost primul meu gand deschizand blogul tau .Si acesta e actorul care m-a impresionat cel mai mult dintre toti cei care de-a lungul anilor au jucat rolul lui Isus.Un actor de o blandete nemaiintalnita.Si ochii lui pot spunemai mult decat o mie de cuvinte.Un Paste Fericit ,cu liniste in suflet si din partea mea ,Cristian!

Cristian spunea...

@Elena
Da...Robert Powell a jucat extraordinar.Actorii interpretează extraordinar...Într-adevăr nicio peliculă creată după anii '70 nu a reuşit să impresioneze.Acesta este motivul pentru care filmul este dat la televizor aproape în fiecare an. De fapt,Iisus a vorbit prin actor.Nu a jucat doar de dragul de a juca.Robert chiar a devenit Iisus însuşi pentru că în interiorul lui există esenţă Christică.Fiecare dintre noi suntem Creatori, Divini.Doar suntem copii lui Dumnezeu....Sărbătoarea Învierii Domnului să îţi aducă multă linişte interioară Elena.Sunt alături de tine cu inima în aceste zile de sărbătoare.PA!:)