duminică, 17 ianuarie 2010

MINTEA (Partea a II a)

"Rămâi deschis, doar deschis. A şti că prin nonminte se deschid uşi înseamnă a fi inteligent. Altfel, mintea este un lucru stupid."

OSHO

Comentariu
Un om care porneşte de la premisa că nu ştie nimic, este deschis noului.

Priveşte o floare şi nu trage concluzii, priveşte cerul şi nu spune că acesta este albastru.

Genul acesta de om este conectat cu Divinul. Se uneşte efectiv cu Divinitatea. Nu lasă ca mintea să intervină. Priveşte, simte şi se încarcă cu energia celor din jur. Nu merge după anumite idei preconcepute despre viaţă. Nu spune că un lucru este frumos, urât….Nu spune că ceva este bine şi altceva este rău. Se coordonează întotdeauna după ce îi spune inima.

Inima niciodată nu greşeşte. Ea este acolo, în colţişorul fiecăruia dintre noi. Trebuie doar să o ascultăm. Ne va da cu siguranţă multe indicii care să ne ajute să trecem frumos prin viaţă.

Este nevoie pentru binele nostru cel mai înalt, să ne readucem aminte cum să privim viaţa cu detaşare, cu încredere. Să încercăm să nu mai lăsăm exteriorul să ne coordoneze.

Mintea mereu ne îndoapă cu lucruri stupide. Ne îndobitoceşte, ne înveninează inima….Mereu ne îndeamnă la lucruri necugetate şi rele. Întotdeauna vrea să-şi primească tributul. Este nemiloasă cu ceilalţi. Nu poate să simtă….

Personal vorbind, din câte ştiu mintea nu simte….Ea vine cu răspunsurile gata pregătite. De fapt, aceste răspunsuri le-au pregătit alţii şi noi le-am luat de-a gata.

Doar inima simte. Este plină de bunătate şi înţelepciune. Mereu este conectată la Divin.

„Rămâi deschis, doar deschis. A şti că prin nonminte se deschid uşi înseamnă a fi inteligent. Altfel, mintea este un lucru stupid.”

Oamenii care nu interpretează viaţa, evenimentele sunt bucuroşi. Norii dispar din viaţa lor. Îşi i-au zborul precum păsările cerului. Sunt efectiv liberi!

Inima deschide sufletul….Mintea închide toate uşile. De noi depinde ce vrem să facem cu viaţa noastră.

Răspunsul stă în noi înşine. Este doar o problemă de optică, o altă modalitate de a vedea lucrurile. De a transforma răul în ceva pozitiv…De a transforma pietrele în nestemate.

„Altfel, mintea este un lucru stupid.” Mintea este bună pentru calcule…Aceasta este singura ei utilitate. Să luăm cu toţii aminte...Atât pentru astăzi.

6 comentarii:

Elena spunea...

Citind ce-ai scris ,Cristian, imi vin in minte versurile poetului William Blake:"Cel ce desluseste-anume Intr-un bob de praf o lume Si-ntr-o floare cerul poate-a Prinde-n palma Infinitul Si-ntr-un ceas Eternitatea." Doar reusind sa vezi viata ce vibreaza chiar si intr-un bob de praf inseamna ca esti dincolo de minte,esti una cu tot ceea ce vibreaza ,esti energie pura ,parte a energiei divine numita Constiinta. Si cand esti Constiinta nu poti decat sa taci.SI SA FII! DOAR ATAT!

Cristian spunea...

@Elena
Da, suflet iubit...William Blake este un om înţelept...A privit dincolo de formă.Se pare că i-au fost revelate anumite adevăruri existenţiale.Acest lucru a fost posibil pentru că a lucrat cu inima, a privit Creaţia Domnului ca pe ceva sfânt.Şi da, atunci când te uneşti cu Divinul, mintea moare.Nu mai există divizare.Există tăcere, norii au dispărut...O seară minunată Elena!:)

Elena spunea...

Am venit din nou in "vizita" asa,ca la un vechi prieten,Cristian! Ce zici de zapada de-afara? Macar de-ar fi si mintea noastra la fel de pura cum e ea!

Cristian spunea...

@Elena
Eşti binevenită oricând în lumea divinului.:)Şi blogul tot Acasă se numeşte!De fapt, adevăratul loc în care ne simţim cu adevărat cel mai bine este în braţele Creatorului.Despre iarnă ce pot să spun....Absolut divin!Şi aici este superb.A nins două zile ca-n poveşti.Nu a bătut nici măcar vântul.Seara se vedea superb.Nu am putut să mă grăbesc să ajung acasă.Am mers agale pe stradă şi priveam cerul, fulgii cum zburau prin aer, zăpada din jurul meu cum sclipea la lumina stradală.Un anotimp superb!Este nevoie doar de puţină atenţie să vezi ce sublim este totul...O zi minunată înger de lumină!:)

Anonim spunea...

Foarte interesant! :)
Parere despre iubire:
http://www.afladespre.ro/iubirea_un-joc-de-noroc-255.htm

Cristian spunea...

@Anonim
Bună!Nu am reuşit să văd "părerea despre iubire"...Poate mă ajuţi tu!Mă bucur că ţi-a plăcut materialul postat.PA!:)