duminică, 15 martie 2009

MUZICA - UN VERITABIL COMBUSTIBIL ENERGETIC

"Spiritul este un corp energetic. Muzica linişteşte, recentrează şi calmează corpul fizic mai dens, făcându-l fericit. Ori de câte ori ascultăm o muzică ce rezonează cu spiritul nostru, noi ne schimbăm imediat starea de spirit, uitând de teamă şi reconectându-ne cu natura noastră divină. Ori de câte ori ascutăm o muzică ce se adresează direct inimii noastre, noi ne relaxăm pe frecvenţa vibratorie a încrederii. Muzica are darul de a ne regenera la nivel celular. De aceea, ascultarea muzicii care ne emoţionează cel mai puternic sufletul reprezintă una dintre cele mai uşoare şi mai eficiente metode de cultivare a iubirii de sine şi de punere la unison cu spiritul nostru din câte există. Muzica este limbajul spiritului şi aduce imediat alinare, indiferent de problemele existenţiale cu care ne confruntăm."
SONIA CHOQUETTE - IUBEŞTE-TE PE TINE ÎNSUŢI

Comentariu
Sonia are dreptate....Muzica ca şi zâmbetul, funcţionează împreună. Este imposibil să nu zâmbeşti atunci când asculţi muzica care îţi place.


Există multe genuri de muzică. Din păcate, nu toate aduc echilibru în fiinţa noastră. Muzica zbuciumată gen rock, nu ridică nivelul vibraţional al corpului.

Din contra, de cele mai multe ori, această muzică mai mult tulbură spiritul. Cum poţi medita pe o muzică rock de exemplu? Este practic imposibil....Nu mai pun la socoteală faptul că mulţi adepţi ai acestui gen de muzică, dau din cap haotic....Dar, nu-i aşa genurile nu se discută.


Sonia, ne readuce aminte cât de important este să ne relaxăm cu ajutorul muzicii.


De exemplu, meloterapia reprezintă o formă a psihoterapiei în care muzica este folosită ca mijloc de exprimare (în loc de vorbire) şi care este indicată de terapeut în funcţie de problemele fiecărui pacient. Astfel pot fi tratate agresivităţile ascunse, tulburările mentale sau afective, anumite blocări, dar şi câteva boli psihosomatice, cum ar fi astmul sau problemele de alimentaţie.

Prin urmare, muzica poate să vindece multe afecţiuni. De cele mai multe ori, muzica ne face să ne detaşăm de problemele cotidiene. Ne ajută să ne încărcăm energetic.


Sonia ne vorbeşte despre importanţa muzicii în viaţa noastră. Muzica reprezintă un medicament extraordinar în lupta cu bolile.

Cele amintite de ea mai sus nu-mi sunt străine. Prin urmare, atunci când suntem stresaţi, obosiţi, este bine să ne ridicăm vibraţiile energetice cu ajutorul muzicii. Atât pentru astăzi....

2 comentarii:

Paul spunea...

Cristiane! nici nu citesc ce ai scris referitor la muzica, nu vreau sa te jignesc, pentru mine, muzica reprezinta iubire, iar desavarsirea iubirii o realizez prin femeie.
Somn usor prietene!

Cristian spunea...

@Paul
Fiecare are propria părere despre muzică.Aşa că totul este OK!:)De exemplu, muzica rock nu este chiar iubire...:)Desăvârşirea iubirii nu are limite.Dacă tu aşa vrei ca iubirea ta să se îndrepte spre femeie, este OK!Mulţumesc pentru urare.Somn uşor şi ţie.:)