miercuri, 4 martie 2009

DE-ALE ÎNŢELEPCIUNI (XXXXIX)

„Inima deschisă priveşte viaţa cu încântare. Ea se bucură de orice experienţă şi viaţa o desfată cu miracolele sale. Inima deschisă vede, simte şi absoarbe frumuseţea lumii din jur. Dacă ai inima închisă, tu îţi refuzi practic tot ce este mai bun şi mai frumos în viaţă. Atât timp cât te vei afla în această stare îţi va fi imposibil să te conectezi cu spiritul tău, să te bucuri de muzică, de râs sau de iubire. Dacă ai inima închisă, este imposibil să simţi sau să experimentezi dulceaţa pe care o are de oferit viaţa. Dimpotrivă, te izolezi în ego-ul tău. În esenţă, inima deschisă este inima Copilului Divin, a spiritului tău, care porneşte din start de la premisa că universul îl iubeşte, are grijă de el, îl protejează şi îl hrăneşte, pentru a putea creşte.”
SONIA CHOQUETTE - IUBEŞTE-TE PE TINE ÎNSUŢI,
TRĂIEŞTE LA UNISON CU SPIRITUL TĂU!

2 comentarii:

pescarusul argintiu spunea...

Frumoase ganduri si pline de har ai extras! :)
Putem considera o inima deschisa si acea inima ce respecta îndemnul Mântuitorului: "Bucurati-va neîncetat !"
Si cum am putea sa nu ne bucuram, atunci când stim ca "Dumnezeu este iubire"?
"Amo, ergo sum" este raspunsul omului la "Dumnezeu este iubire". Între Dumnezeu si sufletul omenesc nu se poate întâmpla ceva mai maret decât a iubi si a fi iubit. Credinta înseamna în cazul omului care-L descopera pe Dumnzeu, o morala, un mod de a fi, o lege a moderatiei si o religie a iubirii.
O seara plina de armoniile primaverii, apreciate cu intelepciune!

Cristian spunea...

@pescăruşul argintiu
Aşa este...Bucuria este o stare a fiinţei.Este o stare intrinsecă...Din păcate, omul se bucură doar atunci când are un motiv bine întemeiat.O zi minunată şi ţie pescăruşule.PA!:)