În prezent, societatea nu pune accent pe cunoaşterea de sine. Este de la sine înţeles, de ce acest lucru nu se întâmplă. Singura explicaţie este aceasta: dacă începi să te cunoşti pe tine însuţi, rişti să nu mai faci parte din gloată.
Cu cât un om începe să se cunoască pe sine, cu atât devine o individualitate care nu mai poate să fie uşor de manipulat de către societate.
Mama, tata, biserica – ne învaţă să fim altruişti prin uitarea de sine. Adevăratul om altruist, este cel care şi-a cunoscut resursele interioare. În final, ajunge la concluzia că: TOŢI SUNTEM O SINGURĂ FIINŢĂ!
Oamenii care se dăruiesc celorlalţi datorită altruismului prost înţeles, nu fac decât să se condamne la suferinţă. Ideea de la care plec întotdeauna este: dacă tot timpul sunt ca o furnică pentru toată lumea, gata să sar în ajutor, îngrijându-mă de ceilalţi şi uitând de mine, cum mai pot să fiu sănătos? Un om care se dedică total celorlalţi, este terminat din punct de vedere psihic. Pur şi simplu ajunge o ruină!
Adevăratul om altruist, este cel precizat de maestru! Oamenii care se cunosc pe sine, cu timpul, devin conştienţi că toţi suntem o singură FIINŢĂ. Dacă mă îngrijesc de mine, pot să am grijă la rândul meu şi de ceilalţi. Ideea de bază care rămâne este următoarea: FACEŢI TOT CE PUTEŢI PENTRU BINELE CELORLALŢI, ÎNSĂ NU UITAŢI DE VOI ÎNŞIVĂ!
Acordaţi-vă timp şi pentru sufletul vostru! Doar în aceste condiţii se naşte adevăratul om altruist. Celălalt tip, este distrugător! De fapt este ca o molimă pentru societate.
Maestrul spune: „Te rog încearcă să înţelegi ce vreau să spun prin a fi egoist. Mai întâi trebuie să te iubeşti pe tine, să te cunoşti, să FII tu. Din toate acestea vei radia dragoste, înţelegere, delicateţe, grijă pentru ceilalţi. Meditaţia înseamnă să te bucuri de tine şi de singurătatea ta. Este un fenomen egoist, dar numai din el se poate naşte altruismul adevărat." Cunoscându-ne pe noi înşine, ajungem să radiem de bucurie şi grijă pentru ceilalţi.
Atunci când avem o zi grea, este bine să ne punem o muzică relaxantă pentru liniştirea sufletului…De fapt, este bine să facem lucruri care ne plac şi care ne fac să zâmbim.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu