marți, 8 martie 2016

8 MARTIE

LA MULȚI ANI, MAMA!
Mama, este mereu lângă tine. E îngerul păzitor al fiecăruia. O găsești în mâna care te atinge pe frunte când ai febră, ea e în culorile curcubeului și în căldura pe care o simți în diminețile de Crăciun.
Mama, poartă lumea pe umeri.  Mama, este sertarul în care ne depunem toate lacrimile și zâmbetele. Mama, e izvor de răbdare și bunătate.
Mama, este acea fântâna care te răcorește când iți este sete, mama e acel foc care te încălzește atunci când îți este frig.  

Mama, e îngerul care îți alungă visele triste, mama, e bucuria de a trăi , mama, e tot ce a putut lăsa Dumnezeu mai pur și mai sfânt pe pământ.
Mama, aduce fără să ceri până și luna de pe cer. Dacă plângi, plânge și ea, dacă râzi, râde și ea, iar firele de nea din bucle s-au ivit de grija ta. Mama, e cea mai frumoasă, cea mai bună, cea mai deșteaptă, cea mai cea din lume. Ea e prima ta iubire, primul tău prieten, chiar primul om cu care te-ai certat. Însă, nimic și nimeni nu vă poate despărț
i. Nici timpul, nici distanța, nici chiar moartea ....

Mama, e ca o liturghie, jertfește jertfindu-se.  Mama, este ca un duhovnic la care mereu găsești iertare, chiar și pentru lucrurile pe care nu le-ai făcut. Ce făptură minunată este mama !!!
Mamă, ți-am spus astăzi cât de mult te iubesc?!

Hrisostom Filipescu 

Niciun comentariu: