vineri, 3 august 2012

DESPRE IERTARE ȘI IUBIRE

Mă întreb dacă oamenii știu ce este Iubirea? Experiența mi-a demonstrat că oamenii nu știu ce este iubirea. Mi-am dat seama că mulți dintre noi degeaba mergem la Biserică. La orice mică ceartă suntem ca niște hiene, mai avem un pic și sărim la gâtul omului.

Mă uit cu uimire în jur și îmi dau seama că suntem atât de stupizi. Oamenii sunt doar la suprafață de treabă. Încercați să îi călcați pe coadă, să vorbiți în contradictoriu cu ei și veți vedea că sunt mai rău ca hienele…Vor uita de iubire și iertare!

Mă doare să constat cât de stupid ne comportăm unii dintre noi, cum ne place să ne jignim unii pe alții. Este atât de ușor să rănim pe cei din jurul nostru. Chiar și așa, viața m-a învățat să iert ca să nu mă distrug în interior.  
Iubirea este Evanghelia mea. Și nu spun cuvinte goale. Da, iubirea…..

Dar ce nu face iubirea? Ea distruge tot ce este negativ, transformă totul. Din păcate în cazul unora dintre noi, iubirea nu poate să distrugă EGOUL…Am cunoscut puterea egoului, răceala….
Egoul este precum o ușă închisă…..Este dificil să-l distrugi la oamenii care sunt orgolioși. Odată instalat, se extinde tot mai mult peste ființa umană. Omul însuși devine un monstru!

Viața m-a învățat multe de-a lungul timpului….Am învățat să accept și înfrângerile.
Mi-am dat seama că degeaba unii dintre noi pretindem că suntem spirituali. De fapt, suntem plini de cunoaștere…Suntem plini de cuvinte, frumos spuse pe gură. Cuvinte fără substanță, goale….Spuse doar așa de ochii lumii.

Realitatea este tristă. În momentele dificile suntem de neînțeles, duri și insensibili cu cei din jurul nostru. Suntem incapabili să iertăm. Iisus ne provoacă mereu să vadă dacă îi punem în practică învățăturile.
Cheia transformării noastre este absența egoului. Egoul trebuie topit, conștientizat. Numai atunci putem lăsa să iasă la lumină iubirea.
Fiecare dintre noi trebuie să avem suficientă răbdare cu cineva care nu înțelege anumite lucruri. Nu trebuie să fim duri, insensibili. Prin asta nu dovedim decât că suntem ființe mediocre.

Prietenia adevărată este atât de minunată. Dacă îi cunoaștem valoarea, cu siguranță că vom ști să ne comportăm ca atare.

Un prieten adevărat, nu este un obiect pe care îl putem manipula după bunul nostru plac.
Un prieten adevărat este un suflet înțelept…Este o ființă care trebuie respectată. Până și părerile pro sau contra trebuie respectate. Acestea pot să fie combătute cu argumente, dacă este cazul.  În orice caz, respectul față de celălalt trebuie să rămână.

Un prieten adevărat, te mângăie pe cap, te strânge la piept, are grijă de tine…..
Te iubește, cu bune și rele și spune ce are de spus chiar dacă uneori deranjează.
Te ceartă din iubire…Cum poate o ființă divină, înțeleaptă să fie autoritară? Ea oferă libertate…Libertatea este starea ei de a fi…Este respiraţia sufletului ei.
Faptul că își spune părerea cu privire la o anumită situație, nu înseamnă că este autoritară, ori că încearcă să mențină controlul…Însă ce poți să ceri de la oamenii care nu au viziune asupra vieții, care sunt limitați în abordarea vieții?

Concluzia? Oamenii dorm profund! Rar întâlnesc oameni de calitate, oameni care să aprecieze cu adevărat ce sunt ca suflet. Doar ființele înțelepte pot să simtă ce fel de om sunt….Restul, doar își dau cu părerea! 

Pentru mine faptele sunt cele care vorbesc despre un om…..Faptele și nu vorbele!

În final, am să postez din nou cuvintele înțelepte ale actorului Marcel Iureș….Materialul este dedicat tuturor celor care sunt incapabili să ierte pe cei din jur. D-zeu să binecuvânteze cu iubire și înțelepciune pe toată lumea. Pace și iubire tuturor!

2 comentarii:

Andrei spunea...

„Suntem plini de cuvinte, frumos spuse pe gură. Cuvinte fără substanță, goale….Spuse doar așa de ochii lumii” - iata ca tu cunosti lucrurile acestea si le stiai si in urma cu doi ani. Eu doar ti le-am reamintit azi. De aceea, trebuie sa fim atenti cu cei din jurul nostru pentru a ne fi bine noua.

„Te ceartă din iubire…” - ce imi place cum suna asta:) E adevarat! Persoana care te iubeste iti va spune intotdeauna atunci cand gresesti, dar fara a fi rau intentionata. Ea e doar sincera, iar noi nu trebuie decat sa o ascultam si apoi sa actionam in consecinta. Eventual sa schimbam ceva la noi si sigur ne va fi mai bine, pentru ca persoana care ne iubeste nu ne vrea raul:)

Cristian spunea...

@ Andrei
Unii doar declarativ spun că îți sunt prieteni.Faptele lor îi vor da de gol!
Ești o ființă înțeleaptă....Mă aplec în fața ta cu profund respect și bucurie.Nu ai să știi niciodată cât de mult te prețuiesc.Namaste!