luni, 25 iulie 2011

SACRUL

“Nimic în lume nu este mai sacru decât lacrimile de bucurie și dragoste. Asemenea lacrimi, atât de pure, nu vin de pe lumea aceasta. Deși trupul le conține, ele exprimă ceva ce nu există.”

OSHO
Comentariu
Oamenii au devenit atât de rigizi, își ascund atât de bine sentimentele….
Ființa umană este sacră din naștere. Nu putem conștientiza acest aspect existențial decât atunci când privim în interiorul nostru.

Maestrul spune: “Nimic în lume nu este mai sacru decât lacrimile de bucurie și dragoste”. Ce poate să fie mai sacru decât lacrimile de bucurie? Sentimentul este extraordinar.
..

Îmi aduc aminte de momentul în care Maria Magdalena se apleacă în fața lui Iisus și îi spală picioarele cu lacrimile sale.


Oamenii sensibili și iubitori au o calitate aparte. Mă simt atât de bine în preajma lor. Nimic nu mă apasă, mă simt degajat și relaxat.


Cum ar putea ca lacrimile de dragoste să aparțină lumii fizice? Este imposibil…..Lumea fizică este efemeră chiar dacă frumusețile din jur ne copleșesc pe fiecare. Știm că în final tot ce aparține acestei lumi dispare.


Dar ce se ascunde în ochii unui copil, a unei păsări? Ce se ascunde în structura vegetală a unei frunze, a unei flori? Acolo există totul….Amprenta lui Dumnezeu transformă totul. Dumnezeu este peste tot! Oamenii însă uită că tot ce ne înconjoară este de origine divină. Uităm că fiecare dintre noi suntem divini și vom sta alături de Dumnezeu veșnic.


Maestrul vorbește din proprie experiență. Nu spune lucruri goale fără niciun fel de substanță. Să luăm cu toții aminte…..

6 comentarii:

Elena spunea...

Il poti simti pe maestru doar atunci cand tu insuti vibrezi la ceea ce spune .De ce oare ma simt atat de bine cand trec pe la tine prieten drag?

Cristian spunea...

@Elena
Un om înțelept vibrează, fiecare cuvânt al maestrului rezonează cu ființa sa.Poți să vibrezi la unison cu maestrul doar atunci când te deschizi, când lași de-o parte masca. Acasă se numește locul în care te simți bine, acolo unde bucuria și adevărul triumfă. Mă simt atât de bine în compania sufletului tău minunat. Pupici!:)

magazin pescuit spunea...

Intr-adevar...de lacrimile de bucurie iti vei aminti toata viata! Raman in sufletul tau pentru totdeauna.

Cristian spunea...

@ magazin pescuit
Bună! Oamenii au sentimente...Un om care se forțează să nu își arate sentimentele, se distruge în interior. Nu poți să rămâi mereu stană de piatră și să nu te emoționezi. Mulțumesc pentru vizită și te mai aștept.PA!:)

Andrei spunea...

N-o să te mai cert de acum incolo pentru lacrimile tale:). Atunci cand te emotionezi, imi vine sa te iau in brate de drag. Pari vulnerabil, dar de fapt prin lacrimi exprimi iubire si bucurie. Acum am inteles! Hugs!

Cristian spunea...

@Andrei
Cuvintele tale din nou mi-au mișcat făptura!Acum înțelegi de ce mă emoționez - sunt un om iubitor!:)