sâmbătă, 10 iulie 2010

PATRICIA KAAS - KABARET

Vă mai aduceţi aminte de Patricia Kaas? Aproape că am şi uitat de existenţa ei…..

Vechile hituri şi acum le mai fredonez. Ieri am găsit în Carrefour în format DVD, un concert live cu Patricia Kaas - "Kabaret” (2009).

După vizionarea acestui material (cca.1.50h) pur şi simplu întreaga mea fiinţă radia de bucurie….

Stilul Patriciei Kaas este unic. Timbrul vocal, dansul provocator - sunt atuurile artistei.

Diva nu este o frumuseţe, însă ştie să se facă plăcută pe scenă. Publicul confirmă cele spuse de mine…..

A rămas la fel de naturală aşa cum o ştiu de când eram copil. Nu a apelat niciodată la operaţii estetice.

Îmi plac foarte tare ochii ei. Ai senzaţia că ai în faţa ta o pisică….La vârsta de 43 de ani arată destul de bine, se mişcă excelent pe scenă. O artistă desăvârşită care cu siguranţă va rămâne în istoria muzicii.

DVD-ul beneficiază de un sunet excepţional şi de o imagine ireproşabilă. Dacă aveţi un LCD, Plasmă - pur şi simplu veţi rămâne surprinşi de calitatea DVD-ului.

Recomand tuturor acest DVD pentru "relaxare". Despre Patricia Kaas se pot spune multe. Mă voi rezuma doar la câteva repere biografice….

Artista s-a născut într-o familie simplă şi a păşit pe calea muzicii încă din primii ani ai vieţii.

Patricia Kaas s-a născut în plină iarnă în cea de-a cincea zi a lui decembrie 1966 în Forbach, un orăşel cu vreo 20.000 de locuitori din regiunea Lorraine din nord-estul Franţei.

Tatăl ei, Joseph, era francez, iar mama, Irmgard, era de etnie germană, astfel că limba maternă a Patriciei a fost germana. Patricia a mai avut şase fraţi. Tatăl său, Joseph, muncea din greu în mină pentru Debutul Patriciei în lumea muzicală.

Mireille Mathieu a fost printre primele interprete care au inspirat-o pe Patricia Kaas. În 1985, Patricia a fost "descoperită" de Bernard Schwartz, un arhitect din regiunea Lorraine care, impresionat de vocea puternică a tinerei cântăreţe şi de prezenţa ei scenică, a apelat la compania de înregistrări Phonogram din Paris, unde i-a aranjat o audiţie.

Înregistrarea a ajuns la scurt timp la François Bernheim, compozitor, prieten apropiat al celebrului actor francez Gérard Depardieu.

În 1988, Patricia a obţinut distincţii importante, precum Premiul "Victoires de la Musique" pentru "Best Female Newcomer of the Year" şi Cel mai bun single al anului.

În noiembrie 1988 a fost lansat albumul de debut al Patriciei Kaas: "Mademoiselle chante le blues". Discul s-a bucurat de succes fenomenal înregistrând vânzări record în scurt timp după lansare.

Patricia Kaas este printre puţinele interprete franceze care au reuşit să se impună în lumea muzicală anglo-saxonă.

Numeroasele albume ale artistei franceze s-au vândut în milioane de exemplare în toată lumea. Patricia Kaas şi-a numit cel mai recent album "Kabaret" În materialul de mai jos, o puteţi urmări pe Patricia Kaas interpretând melodia "Il me dit que je suis belle".

4 comentarii:

Andrei spunea...

Nu prea ma impac eu cu franceza dar m-am chinuit sa o ascult putin :P

Cristian spunea...

@Andrei
Ai auzit de Patricia Kaas nu-i aşa? Sper....Chiar dacă nu te împaci bine cu franceza, trebuie să recunoşti că artista are o voce interesantă...Week-end liniştit Andrei!:)

Andrei spunea...

Iată ca a murit Paticia Kass a României...

Cristian spunea...

Ai dreptate! Îmi pare rău pentru ceea ce s-a întâmplat cu Mădălina Manole.În acest sens, am scris un articol despre artistă...:(