duminică, 4 iulie 2010

DE-ALE ÎNŢELEPCIUNII (LV)

"Eşti încă un copil, iar copilul nu moare niciodată. Chiar şi la bătrâneţe, copilul încă este cu tine. Poţi să-l decoperi în orice moment; în momentul în care îl descoperi, ai descoperit meditaţia şi înţelepciunea, nu cunoaşterea.
Cunoaşterea reprezintă răspunsurile întrebărilor. Înţelepciunea este o linişte lipsită de întrebări, o anume claritate, transparenţă şi reflectivitate asemă-nătoare unei oglinzi - dar nu şi cunoaştere. Este numai puritate."

OSHO

6 comentarii:

Andrei spunea...

Filozofic..chiar prea...

Cristian spunea...

@Andrei
Pare filosofic Andrei....Cuvintele Maeştrilor sunt subtile.Trebuie să le pătrunzi.Majoritatea vorbesc în parabole.Ai senzaţia că Maestrul spune poveşti de adormit copii....Însă aceste poveşti sunt atât de bine redate, cu claritate şi înţelepciune. Este aproape imposibil să nu ne captiveze prin exprimare.Viaţa este o poveste, o scenă....Pe această scenă, protagoniştii suntem noi.Unii ne jucăm bine rolurile, alţii mai puţin bine. Important este să nu uităm de copilul din noi. Acest copil, stă ascuns în inima noastră, gata să se bucure de lucrurile mărunte din viaţa de zi cu zi.Aceste aspecte existenţiale sunt nesemnificative pentru foarte mulţi dintre noi. Însă reprezintă seva de unde îşi extrage energia sufletul.Copilul din noi stă ascuns. A venit vremea să lăsăm sufletul să zboare, să se bucure...Bucură-te Andrei şi nu distruge din interior copilul...Priveşte-l cu ochii Înţelepciunii şi lasă-l să se bucure!Te binecuvântez cu inima mea...:)

nykole spunea...

ce frumos ar fi sa ne putem pastra inocenta copilului care am fost odata...

Cristian spunea...

@nykole
Copii nu mai putem să fim. Corpul nu ne mai permite acest lucru. Însă bucuria copilului, simplitatea există în noi de la Mama Natură.Simplitatea nu ne-o poate lua nimeni.Trebuie doar să fim conştienţi de ea.Am uitam să ne bucurăm de lucrurile simple din viaţa noastră...Să ai o săptămână minunată!:)

Pifuneata spunea...

Asa ma simt eu si acum..un copil inocent desi maine, poimaine implinesc 26 de ani...Stii ce e pacat? Ca sunt oameni care profita de naivitatea asta la maximum:(

Cristian spunea...

@Pifuneata
Nu-i lua în seamă pe oameni...Un om inocent este o floare rară ce trebuie protejată şi iubită. Oamenii inocenţi privesc viaţa multidimensional. Niciodată nu trebuie să moară copilul din tine.Dacă îl laşi să moară, cu siguranţă că te vei "topii" pe picioare.Sufletul rămâne veşnic tânăr.Lasă sufletul să se exprime.Pentru binele tău cel mai înalt continuă pe acest drum....:)