miercuri, 21 iulie 2010

CIUPERCILE

Trei-patru porţii de ciuperci pe săptămână, sursa perfectă de proteine. Nu mai avem nevoie de carne, nu mai simţim oboseala şi spunem adio durerilor de stomac.

Tot mai multe studii arată că ciupercile ar putea intra în categoria super-alimentelor, alături de broccoli şi afine.

Sursă de fibre, vitamine şi minerale, ciupercile sunt într-adevăr un aliment-minune. Asta pentru că nu conţin grăsimi, zahăr ori sare şi sunt o sursă valoroasă de fibre şi vitamine din grupul B.

Ciupercile conţin şi minerale esenţiale, dintre care potasiu, cupru, fier şi fosfor. Dar cel mai semnificativ este seleniul, care nu se găseşte în prea multe fructe sau legume.

Bogate în proteine, dintre toate legumele, ciupercile sunt considerate cel mai bun substitut pentru carne. Mai mult, spre deosebire de carne, ciupercile sunt mult mai uşor de digerat, procesul de digestie necesitând un consum mai mic de energie din partea organismului.

Cancerul de sân poate fi prevenit prin consumul zilnic de ciuperci, spun cercetătorii. Astfel, femeile care introduc în alimentaţia zilnică ciupercile, prezintă un risc mai redus de a se îmbolnăvi de cancer mamar. Specialiştii susţin că şansele de a dezvolta tumori mamare sunt cu atât mai mici, cu cât consumul de ciuperci este mai mare.

Anxietatea, oboseala şi stresul se pot trata şi preveni cu ajutorul ciupercilor, datorită conţinutului mare de zinc şi vitamine din grupul B. Ciupercile reduc considerabil senzaţia de epuizare fizică şi intelectuală.

Ciupercile de cultură, sunt bogate în antioxidanţi. De exemplu, ciupercile Champignon conţin mai mulţi antioxidanţi decât germenii de grâu. În consecinţă, au capacitatea de a întări sistemul imunitar.

Tocmai am cumpărat ciuperci. Am decis sa le mănânc crude...Sunt tare gustoase! Dulci, hrănitoare....Hrana perfectă pentru oricare dintre noi. Şi da, ai senzaţia că mânânci "carne"...:)

6 comentarii:

Andrei spunea...

Înseamnă că ar trebui să mă dau pe ciuperci :)

Cristian spunea...

@Andrei
Cu siguranţă!Pentru sănătatea noastră ar trebui să facem orice...Spor la mâncat ciuperci!:)

daniela spunea...

SI SURSA DE A MURI

Cristian spunea...

@daniela
Ai dreptate!Cel mai bine este să cumpărăm din magazin ciuperci.În acest fel ne protejăm de eventualele intoxicaţii.O zi minunată!:)

Anonim spunea...

Ciupercile sunt grozavee! Şi mie îmi plac tare mult! Da, şi eu le mănânc crude, singure sau în salate. De carne nu mai simt nevoia demult.
Mulţumim pentru informaţii, şi o duminică frumoasă!

Cristian spunea...

@Florina R.
Ca întotdeauna o prezenţă agreabilă pe blogul meu.Mă bucur că ai renunţat la carne....Ştiu că nu face bine la sănătate.Mănânc doar ocazional.Mai bine mănânc o porţie de ciuperci, decât o bucată de carne...Week-end liniştit Florina!:)