duminică, 28 septembrie 2008

DON MIGUEL RUIZ

DON MIGUEL RUIZ s-a născut într-o familie de vindecători şi a fost crescut într-o regiune rurală din Mexic de către o mamă curandera (vindecătoare) şi de către un bunic nagual (şaman).

Pe când era copil, familia sa a crezut că Don Miguel Ruiz va continua moştenirea veche de secole, ducând mai departe tradiţia esoterică a vindecării şi a cunoaşterii toltece. Furat însă de viaţa modernă, Miguel a urmat universitatea de medicină şi a devenit chirurg.

O experienţă de moarte clinică i-a schimbat însă viaţa. Într-o noapte, de la începutul anilor '70, el a adormit la volan şi s-a trezit exact când maşina sa intra într-un zid. Deşi s-a grăbit să-şi scoată cei doi prieteni din maşină, Miguel îşi aminteşte că nu se afla în corpul fizic când a făcut acest lucru.

Uluit de experienţă, el a început o serie de practici intense de cunoaştere de sine. S-a devotat în întregime practicii înţelepciunii străvechi, a studiat alături de mama sa şi şi-a completat ucenicia alături de un puternic şaman din deşertul mexican. Bunicul său, care între timp murise, a continuat să-l înveţe în visele sale.

În tradiţia toltecă, nagualul este cel care îl ghidează pe ucenic către eliberare. Don Miguel Ruiz, este un nagual din linia Cavalerilor Vulturului, dedicându-şi astăzi întreaga viaţă pentru a răspândi mai departe cunoaşterea referitoare la străvechea tradiţie toltecă.

Miguel, spunea adesea:"Noi putem vorbi despre iubire şi putem scrie o mie de cărţi despre ea, dar iubirea diferă pentru fiecare om în parte, căci ea trebuie mai întâi experimentată. Iubirea nu este un concept, este o stare de fapt, o modalitate de a acţiona. Singura cale prin care putem atinge măiestria în iubire, este să practicăm iubirea. Nu este nevoie să o justificăm sau să o explicăm; este suficient doar să o practicăm. Practica este cea care creează maestrul."
Notă:
Un maestru superb! Am citit cărţile acestui suflet divin.....Superbe!!Urmărind materialele video, privind pozele, pur şi simplu am simţit că este un maestru autentic. Ochii spun totul. Nu este nevoie de cuvinte. Mă bucur că există astfel de fiinţe iluminate pe acest pământ. Ascultaţi-l şi voi...Este imposibil să nu vă pătrundă fiinţa. Mulţumesc maestre!NAMASTE.
Mai multe informaţii:http://www.miguelruiz.com/

7 comentarii:

pescarusul argintiu spunea...

Iata ca datorita tie, Cristian, am aflat cu uimire si reala incantare despre Don Miguel Ruiz, care este un vrednic fiu al Cavalerilor Vulturului, un "nagual" de traditie tolteca, ce ghideaza stradaniile initiatului prin labirintul cunoasterii de sine ! :)
Cata drepate are cand afirma ca iubirea este mai ales o cunoastere aplicativa si practicata la nivel de individ si ca nu putem sa vorbim despre ea mereu din carti, teoretizand-o la nesfarsit !
Sa fii mereu inundat de fluidul luminos al cunoasterii prin iubire ! :) Hugs ! :)

Anonim spunea...

Apropos de acel citat despre iubire, iti las aici un link de la un post superb, si un blog superb.

http://ganduriratacite.blogspot.com/2008/06/cea-mai-frumoasa-parabola-despre.html

E al unei prietene. Cred ca face si ea parte din familia...calatorilor!:)

Cristian spunea...

@pescăruşul argintiu
Mă bucur că ţi-am făcut o mare bucurie postând acest material cu Don Miguel Ruiz.Iată cum şi acest maestru scoate în evidenţă importanţa iubirii.Mulţumesc încă odată pentru cuvintele tale care sunt spuse din inimă.Când citesc, simt inima ta, fiinţa ta....O seară minunată suflet iubit.PA!:)

Cristian spunea...

@
Mulţumesc pentru blog!Sunt convins că şi prietena ta este pe Cale.....:)Să ai o săptămână uşoară.PA!:)

Cristian spunea...

@florina r.
Nu am reuşit să intru pe blogul http://ganduriratacite.blogspot.com/2008/06/cea-mai-frumoasa-parabola-despre.html.Trebuie să mă invite ea....Nu ştiu de ce nu merge? Poate mă ajuţi tu....PA!:)

Anonim spunea...

Imi pare rau, n-am stiut ca, intr-adevar, trebuie sa te invite ea. I-am dat adresa ta de blog, dar mi-a spus ca are nevoie de email. Asadar, daca mai vrei sa ii vezi blogul (si eu zic ca merita - de fapt, e un blog creat in colaborare de catre mai multe persoane; in ultimele zile m-au invitat si pe mine), te voi ruga sa lasi aici adresa ta de mail, ca sa i-o comunic.
Multe salutari!

Cristian spunea...

@florina r.
Este OK Florina!Se mai întâmplă...:)Adresa de mail este:cristi762001@hotmail.com.O seară minunată!Vezi că nu este adresa de mail pe care mi-am facut blogul....PA!:)