vineri, 23 ianuarie 2009

MAESTRUL

"Maestrul spiritual îţi spune unde ai căzut şi unde mai este posibil să cazi - secrete preţioase! Ascultă-i sfaturile, urmează Calea. Lasă-l să te dojenească şi să te înveţe şi să te abată de la rele. Lumea poate îl urăşte, dar oamenii buni îl iubesc. Nu căuta companii greşite şi nici nu trăi lângă oameni nepăsători. Găseşte prieteni care iubesc Adevărul. Bea din plin din cupa inocenţei, trăieşte în serenitate şi fericire. Înţeleptul se desfată în Adevăr şi urmează Calea celor treji."
BUDDHA
Comentariu
Nu pot să nu comentez cele spuse de Buddha. Tot ceea ce ne învaţă maestrul, sunt pur şi simplu „secrete preţioase”.

Fiinţa umană este mai mult inconştientă. Îi place să se complacă în mediocritate. Acesta este motivul pentru care maestrul nu comunică cu oricine. Chiar dacă ar face-o cu siguranţă că ar vorbi degeaba….

Maeştrii, transmit mesaje extraordinare oamenilor deschişi, care sunt gata să se transforme. Fiinţa umană din ziua de astăzi, abia merge la biserică, spune o rugăciune ca nu cumva să piardă legătura cu Divinitatea….

Din păcate, mulţi dintre noi, suntem limitaţi. Nu încercăm să înţelegem viaţa mai profund. Niciodată un maestru nu ne poate învăţa lucruri rele, chiar dacă uneori avem senzaţia că în loc să ne sprijine, mai mult ne abandonează. Maestrul, deşi pare dur, de fapt ne iubeşte profund…Nu poate altfel!
Buddha, loveşte în noi cu cuvinte dure, însă o face într-un mod iubitor.

“Lumea poate îl urăşte, dar oamenii buni îl iubesc. Nu căuta companii greşite şi nici nu trăi lângă oameni nepăsători. Găseşte prieteni care iubesc Adevărul.”
Maestrul este conştient că nu este iubit de multă lume. Răutatea, invidia au existat de când lumea. Nimic nu s-a schimbat!

De exemplu, tineretul din ziua de astăzi este alterat de societate. Ce putem cere copiilor noştrii? Sunt produsul nostru…. Maestrul ne avertizează, însă foarte puţini dintre noi avem urechi să auzim.

Prietenii adevăraţi sunt rari…..Cu toate acestea, maestrul ne îndeamnă să stăm în compania oamenilor care iubesc Adevărul. Maestrul continuă: “Bea din plin din cupa inocenţei, trăieşte în serenitate şi fericire. Înţeleptul se desfată în Adevăr şi urmează Calea celor treji."

Atunci când suntem inocenţi, când lăsăm deoparte măştile, devenim autentici. Falsitatea dispare, lăsând loc Adevărului. Atât pentru astăzi…

2 comentarii:

Anonim spunea...

Mari adevaruri spune Budha! Eu am citit mai multe carti ale unui meastru modern, Aivanhov, care spune cam aceleasi lucruri in alte cuvinte.El explica ce e acela un "maestru", sau "initiat". Ne spune ca si ei se afla pe diferite trepte, asa ca nu sunt inca perfecti. (In afara de Marii Maestri, desigur, gen Budha, Iisus). Ne mai spune si ca aceste mici imperfectiuni nu trebuie sa ne impiedice sa primim adevarurile pe care ei le spun, si le traiesc. Crestem cu totii impreuna: discipoli, si maestri!

Frumos text, si mi-au placut si explicatiile tale. O zi buna sa ai!

Cristian spunea...

@Florina R.
Cum să nu te cutremure astfel de afirmaţii? Chiar te trezesc....Indiferent că vorbim de maeştrii, iniţiaţi, învăţători, fiecare încearcă să desluşească tainele vieţii. Maestrul, a ajuns la capăt.Fără dorinţe, aşteptări,idealuri.Câţi dintre noi am ajuns în faza de a renunţa la tot? Întrebare dificilă...Avem mult de lucrat cu noi înşine.Primul pas pe care ar trebui să-l facem cu toţii este să încercăm să nu mai devenim sclavii societăţii, să încercăm să nu ne mai idenficăm cu exteriorul.Asta presupune bineînţeles perseverenţă şi atenţie.Imperfecţiunile te ajută să creşti.În viaţă, este bine să laşi lucrurile să curgă.Dacă suntem atenţi şi conştienţi, este imposibil să ratăm mesajele primite de la Divinitate.Atunci când te rupi de Divinitate, în favoarea exteriorului, cu siguranţă că suferinţa va fi pe măsură.Ai dreptate când spui:"Creştem cu toţii împreună: discipoli, şi maeştri!" Cu toţii suntem învăţăcei! Comentariile nu-mi aparţin...:)Sunt de la Creator! Week-end minunat suflet iubit.PA!:)