luni, 30 noiembrie 2009

LAMPA CU CRISTAL DE SARE

Tocmai m-am întors de la Sovata. De la Praid am achiziţionat o lampă cu cristal de sare. Ador această lampă......Lumina este caldă, te linişteşte efectiv după o zi obositoare. Iată ce am aflat despre această lampă....

Alcătuită dintr-un cristal de sare extras din minele de la poalele munţilor Himalaya montat pe o mică structură lemnoasă, lampa poate fi utilizată atât cu o lumânare, cât şi cu un bec de 15 waţi.

Aspectul deosebit de frumos al cristalului oranj-roşiatic şi consumul energetic scăzut nu sunt singurele avantaje.

Un cristal de sare cu o vechime de milioane de ani are proprietăţi speciale şi un conţinut ridicat de minerale.

Căldura sursei de lumină face ca sarea să emită ioni negativi care neutralizează substanţele poluante din atmosferă, care sunt ioni pozitivi. Ionii nou formaţi devin mai grei şi cad la podea, eliminând astfel poluarea din încăpere. Mai mult decât atât, ionii negativi reduc într-o proporţie considerabilă radiaţiile periculoase eliberate de aparatura electrocasnică.

Efectul benefic pentru sănătate va fi simţit în special de persoanele care suferă de astm, alergii şi diferite alte afecţiuni.O lampă de 2,5-5 kg este suficientă pentru o încăpere de 15-25 metri pătraţi.

Produsele cu cristale de sare sunt realizate din cristale exploatate din munţii Himalaya. Acestea îşi au originea în timpul preistoric, acum peste 250 milioane de ani.

Viaţa terestră a pornit de la viaţa acvatică preistorică, iar aceste cristale au păstrat componenţa preistorică.

Cristalul de sare Himalaya cuprinde 84 de minerale, care se găsesc în aceeaşi componenţă în sângele uman, în lacrimă, în lichidul amiotic.

În timp ce apa din mările preistorice s-a evaporat, sărurile au absorbit razele soarelui. Aceste puteri pure au fost păstrate timp de milioane de ani şi cristalizate în munţii Himalaya.

În India şi Tibet Himalaya este adorată ca o sfântă. Efectul curativ al cristalelor de sare este recunoscută şi de medicina de astăzi.

Lămpile cu cristale de sare sunt poate cele mai naturale şi mai sănătoase surse artificiale de lumină. Substanţele speciale emanate sunt recomandate pentru tratarea unor afecţiuni alergice şi astmatice. Au capacitatea de a elimina electrosmogul!

Aparatele electronice bombardează aerul cu ioni pozitivi, care dăunează organismului uman. Fumul de ţigară are de asemenea un efect distructiv asupra echilibrului electric. Induce stări de oboseală, tulburări de concentrare şi de somn. Cristalele emit în mod continuu ioni negativi, care vă apără de electrosmog. Din această energie vă alimentaţi în mod continuu.

marți, 17 noiembrie 2009

MATERIALISMUL (Partea a II a)

"Un om sărac trebuie să fie foarte dezamăgit de lumea exterioară; numai atunci poţi să faci diferenţa.
Schimbarea are loc numai într-un anumit moment când eşti foarte dezamăgit de lumea exterioară atunci când ai văzut lumea, când ai trăit şi ai experimentat multe lucruri şi ai ajuns la concluzia că nu au nici un fel de semnificaţie, ci sunt doar experienţe de moment. Ele promit mult, dar nu oferă nimic în schimb, iar la sfârşit rămâi cu mâna goală. Lumea exterioară nu-ţi poate oferi decât moarte şi nimic altceva. Viaţa trebuie cercetată la interior. Sursele vieţii sunt în tine."
OSHO
Comentariu
Maestrul spune mai departe: ”Un om sărac trebuie să fie foarte dezamăgit de lumea exterioară; numai atunci poţi să faci diferenţa. Schimbarea are loc numai într-un anumit moment când eşti foarte dezamăgit de lumea exterioară atunci când ai văzut lumea, când ai trăit şi ai experimentat multe lucruri şi ai ajuns la concluzia că nu au nici un fel de semnificaţie, ci sunt doar experienţe de moment.”

Un om bogat poate să se transforme într-o fracţiune de secundă. Atunci când conştientizează că nu bogăţiile îl fac cu adevărat fericit, îşi schimbă imediat percepţia asupra vieţii…Sunt rare aceste cazuri însă ele există.

Omul înstărit gustă din toate, are de toate şi totuşi simte un gol imens în interior. Experienţele omului bogat sunt vaste, însă la sfârşit rămâne cu mâna goală. De fapt, nu cară nimic cu el pentru că materialul aparţine efemerului.

Şi cum orice lucru material nu are viaţă, sufletul omului materialist se ofileşte. Priveşte pereţii goi şi reci, se bucură de vile, case, maşini însă acestea sunt neînsufleţite.

Nu te pot mângâia, nu îţi pot spune o vorbă bună, nu te pot iubi. Obiectele nu te pot iubi, nu le poţi simţi căldura sufletească.

Când ne proiectăm doar spre exterior, suntem ca şi morţi. Fugim după material şi uităm de noi. Fugim după lucruri efemere şi uităm de comoara interioară.

Finalul este grandios….Maestrul spune: „Lumea exterioară nu-ţi poate oferi decât moarte şi nimic altceva. Viaţa trebuie cercetată la interior. Sursele vieţii sunt în tine.”

Singurul nostru scop este să ne cunoaştem propria fiinţă….Nu degeaba Iisus a spus: ”Eu sunt Calea, Adevărul şi Viaţa.”

În interior există Hristos, există Viaţă. Orice altceva aparţine deşertăciunii. Atât pentru astăzi.

luni, 16 noiembrie 2009

MATERIALISMUL (Partea I)

"Niciodată să nu creezi conflict între materialism şi spiritualitate – ele funcţionează împreună, ca şi trupul şi sufletul. Rămâi materialist şi foloseşte materialismul pentru a face un pas înainte către spiritualite. Acest lucru duce la crearea de confuzie în minţile oamenilor pentru că ei au crezut dintotdeauna că sărăcia este ceva spiritual. Aceasta este o prostie. Sărăcia este cel mai puţin spiritual lucru din lume. Un sărac nu poate să fie spiritual. El poate să încerce, dar spiritualitatea sa va rămâne superficială. El nu a fost dezamăgit de bogăţii – cum poate să fie spiritual?"

OSHO


Comentariu

În secolul vitezei fiecare aleargă după bani, încearcă să trăiască mai bine. Materialismul stă pe buzele tuturor. Nimic rău în asta….Depinde ce aşteptări ai atunci când tinzi după putere, bani, case, etc. Astăzi, maestrul ne vorbeşte despre o altă faţă a spiritualităţii….

Din cele mai vechi timpuri, religia a condamnat materialitatea. Nici în prezent lucrurile nu stau diferit. Dacă luăm în calcul ce se întâmplă la ora actuală în India (centrul spiritualităţii)…..


Maestrul spune: ”Acest lucru duce la crearea de confuzie în minţile oamenilor pentru că ei au crezut dintotdeauna că sărăcia este ceva spiritual.”


Acest suflet iluminat, ne invită să ne gândim de două ori atunci când vrem să respingem materialul în favoarea sărăciei, pretinzând că numai aşa putem să devenim spirituali.


”Niciodată să nu creezi conflict între materialism şi spiritualitate – ele funcţionează împreună, ca şi trupul şi sufletul. Rămâi materialist şi foloseşte materialismul pentru a face un pas înainte către spiritualite.”


De ce spune maestrul că acestea două funcţionează împreună? Să analizăm această întrebare….


Un om sărac abia îşi duce zilele….Cerşetorul de pe stradă, dacă stau şi mă gândesc este şi responsabilitatea noastră.


Mai există cerşetori care refuză din start ajutorul pentru că aşa s-au obişnuit…Tot pe stradă vor sta!


O fiinţă care este necăjită, nu are timp să se gândească la Dumnezeu foarte mult timp. Aceasta trebuie să îşi procure hrană. E drept că se gândeşte la Creator din când în când ca să-l ajute să nu moară de foame.


Există şi cerşetori aplecaţi spre credinţa adevărată. Din păcate aceştia sunt destul de puţini.


Un om materialist poate să facă multe lucruri bune. Poate să facă donaţii umanitare, să ajute pe cei necăjiţi, să construiască centre de plasament, etc.


Atunci când conştientizează că banii nu sunt totul pe lumea asta, va încerca să bucure şi alte suflete.


Se spune că oamenii cu bani sunt destul de avari…Marea majoritate aşa şi sunt. Tot un om necăjit va pune ceva în palma cerşetorului, pentru că diferenţa nu este foarte mare dintre cei doi. Un om sărac care îşi permite puţine lucruri, va încerca să-l ajute pe cel mai sărac ca el.


Maestrul continuă şi spune:„Aceasta este o prostie. Sărăcia este cel mai puţin spiritual lucru din lume. Un sărac nu poate să fie spiritual. El poate să încerce, dar spiritualitatea sa va rămâne superficială. El nu a fost dezamăgit de bogăţii – cum poate să fie spiritual?”
Maestrul are perfectă dreptate….

Ce motive poate să aibă un om sărac să fie spiritual când nu are ce să mănânce, când stă şi îngheaţă de frig prin gară?
De cele mai multe ori îşi blestemă zilele. Se gândeşte chiar să îşi pună capăt zilelor. Un om sărac „poate să încerce, dar spiritualitatea sa va rămâne superficială.” Atât pentru astăzi.

vineri, 13 noiembrie 2009

I AM DINA (2002)

Cu acţiunea plasată în Norvegia secolului al XIX-lea, filmul este povestea Dinei (Maria Bonnevie) şi a transformării ei dintr-o fată bizară şi capricioasă într-o femeie puternică.

Filmul este o dramă psihologică care uneori îţi dă fiori (transmis de
postul de televiziune HBO) . L-am văzut de două ori ca să îl înţeleg foarte bine.

Din copilărie, Dina simte că atrage moartea în jurul ei pentru că viaţa îi este marcată de evenimente fatale: mama ei moare dintr-o neglijenţă a Dinei, lucru ce o sălbăticeşte în toată perioada adolescenţei.

Este pedepsită şi închisă în pod printre şobolani. Tatăl ei nu o va ierta niciodată, iar mulţi ani Dina îşi petrece timpul în casă, singură, doar în compania săptămânală a profesorului de violoncel.

Moartea profesorului de violoncel o marchează profund, având chiar scene de isterie.

Este obligată să se căsătorească cu Jacob (Gerard Depardieu) un bogat om de afaceri, mult mai în vârstă decât ea. Jacob mai are doi fii dintr-o căsătorie anterioară.

Dina refuză să fie o soţie supusă, spre nemulţumirea celor doi fii vitregi, Anders şi Niels. Exasperat de comportamentul agresiv al Dinei, Jacob se îmbolnăveşte, dar Dina, în drum spre spital, îl aruncă într-o prăpastie.

Va da naştere unui băiat din relaţia ascunsă pe care o are cu un servitor, dar refuză să se recăsătorească.

Povestea continuă....Vizionare plăcută!

sâmbătă, 7 noiembrie 2009

CAPODOPERA CINEMATOGRAFICĂ „CARRIE” (1976)


Vă mai aduceţi aminte de filmul „CARRIE” produs în 1976 în care joacă Sissy Spacek?

Chiar şi după atâţia ani, filmul este la fel de bun. Actriţa Sissy Spacek s-a făcut remarcată cu acest film. Când o văd pe actriţă de fiecare dată la televizor, imediat îmi aduc aminte de acest film.
Ieri am revăzut din nou filmul....

Pelicula cinematografică intră în categoria horror. Însă de fapt regizorul pe lângă groază, a vrut să scoată în evidenţă şi alte lucruri care din păcate sunt la fel de actuale şi în prezent.
Filmul ne vorbeşte despre religie care este dusă la extrem, despre răutatea celor din jur, despre frică, despre bunătate (ex.profesoara de sport), despre încredere şi pierderea încrederii.

Ador acest film pentru că scoate la suprafaţă tot ceea ce este mai urât din fiinţa noastră. Scoate la lumină multe lucruri care prin conştientizare, ne fac în final să devenim mai buni, mai îngăduitori, mai iertători cu cei din jurul nostru.

Şi când te gândeşti că şi în ziua de astăzi lucrurile stau la fel…..
Filmul „Carrie” reprezintă o capodoperă cinematografică a zilelor noastre. Respinsă de societate, urâtă de propria ei mamă, Carrie ajunge în pragul nebuniei la bal….

Avem atât de multe de învăţat din acest film care este psihologic. Sunt convins că în societatea noastră există oameni care au părinţi absurzi, există copii care sunt umiliţi şi batjocoriţi de alţii.

Un film extraordinar despre viaţă care merită urmărit…..Vreau să vă spun că filmul
a ajuns să fie pus şi în format blue-ray. Vă vine să credeţi că acest film a fost procesat în format high-definition?Iată nominalizările şi premiile obţinute de acest film în 1977:

Academy Awards, USA
1977
Nominated Oscar Best Actress in a Leading Role
- Sissy Spacek; Best Actress in a Supporting Role - Piper Laurie

Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films, USA
1977
Nominated Golden Scroll Best Horror Film


Avoriaz Fantastic Film Festival
1977Won Grand Prize - Brian De Palma; Special Mention - Sissy Spacek for the acting

Edgar Allan Poe Awards
1977
Nominated Edgar Best Motion Picture - Lawrence D. Cohen


Golden Globes, USA 1977
Nominated Golden Globe Best Motion Picture Actress in a Supporting Role - Piper
Laurie


Hugo Awards
1977
Nominated Hugo Best Dramatic Presentation


National Society of Film Critics Awards 1977
Won NSFC Award Best Actress - Sissy Spacek

luni, 2 noiembrie 2009

HITUL ZILEI - EVANESCENES (MY IMMORTAL)

Evanescenes este o formaţie rock. Solista trupei este o tipă bruneţică cu nişte ochi superbi. Vocea este ciudată, însă prinde bine la public. O divă a muzicii rock. Se pare că a început să îmi placă puţin rock-ul. Succes în continuare Evanescenes!

duminică, 1 noiembrie 2009

ANNIE LENNOX

Annie Lennox s-a născut pe data de 25 decembrie 1954 în Aberdeen (Scoţia).

De când era mică, Annie a dovedit că are aptitudini muzicale. În următorii ani, începe să studieze muzica clasică la Royal Academy of Music în Londra.

Şi-a început cariera muzicală ca membră a unei trupe britanice de muzică pop. Mai târziu, formează un duet excepţional cu David Stewart (Eurythmics).


În anii 1980, trupa Eurythmics începe să devină cunoscută pe plan mondial cu melodiile: "Sweet Dreams" (Are Made of This) şi "Here Comes the Rain Again”.
În anul 1990, Annie se separă de David Stewart şi începe o carieră solo. Albumul de debut se intitulează „Diva”. Dintre hiturile de excepţie de pe acest album amintesc: Why" şi "Walking on Broken Glass".

În 2004, primeşte Globul de Aur pentru melodia "Into the West” din filmul "The Lord of the Rings: The Return of the King".
La ora actuală, Annie Lennox a vândut în întreaga lume peste 80 de milioane de discuri.