vineri, 29 ianuarie 2010

AEON FLUX (SUA 2005)

Un film S.F cu o distribuţie remarcabilă. Efectele speciale sunt extraordinare.

Dacă stau bine să mă gândesc, ideea de „copie la indigo” (clonă) deja s-a pus în practică…..
Charlize Theron este destul de provocatoare în acest film datorită acrobaţiilor pe care le face. Fură ochii oricărui privitor. Vedeţi acest film şi o să vă convingeţi singuri.

Când agenţii guvernului îi ucid familia, Aeon Flux (Charlize Theron) jură răzbunare.

Un soldat bine antrenat în prima linie a ră
zboiului pentru o societate perfectă, Aeon este una dintre cei puţini care suspectează că această lume perfectă nu ascunde decât o minciună perfectă.
Acţiunea filmului este plasată în anul 2415. Aeon Flux prezintă o lume a viitorului în care nimic nu este ceea ce pare a fi. Misiunea lui Aeon este de a-l asasina pe Trevor Goodchild, liderul Bregnei, o societate fără boli, fără foamete şi fără războaie.

Bregna este un oraş împrejmuit de ziduri care îi protejează pe locuitori de natură. Ultimul oraş de pe Pământ este înconjurat de plante foarte mari. Este un loc mic, protejat, fără nicio interacţiune cu lumea exterioară.

VIS DE IARNĂ (Partea a II a)






joi, 28 ianuarie 2010

PLANTELE ŞI GÂNDURILE NOASTRE

Materialul de mai jos ne demonstrează tuturor cât de inteligente sunt plantele. Să mai spună cineva că plantele sunt doar nişte "creaturi" inferioare....

VIS DE IARNĂ (Partea I)





Dumnezeu pictează şi maşinile....


Iată ce frumos a pictat Dumnezeu astăzi....

DE-ALE ÎNŢELEPCIUNII (LIII)

"Bunătatea înfrumuseţează viaţa, împăcând toate neînţelegerile; ea limpezeşte ceea ce e încurcat, uşurează ceea ce e greu, înveseleşte ceea ce e trist."
LEV TOLSTOI

"O vorbă bună, o privire blândă, un zâmbet plăcut pot face minuni şi realizează miracole."
WILLIAM HAZLIT

"Bunătatea este lanţul de aur cu care societatea este legată."
GOETHE

luni, 25 ianuarie 2010

NO COMMENT (-34,4 GRADE CELSIUS)



România sub valul de frig siberian.....

duminică, 24 ianuarie 2010

COD PORTOCALIU DE GER




După ce în luna decembrie 2009 şi o parte din luna ianuarie a acestui an temperaturile au fost destul de ridicate, iarna s-a reîntors în forţă. Pare science fiction ce aud la televizor.... Temperaturi scăzute ce îţi taie răsuflarea. Cerul este senin, numai bun pentru un ger de crapă pietrele. Superb albastrul cerului iarna! Iată cum arată Braşovul la ora 15.30. Nici nu mă pot gândi cum o să fie la noapte....Brrr! Până la urmă aşa şi trebuie să fie iarna....:)

MORALITATEA (Partea a II a)

"Doar priveşte în jurul lumii, priveşte imaginea de ansamblu şi vei fi surprins: există atâtea moralităţi.
Cum pot exista atâtea? Acest lucru ne arată că aceste moralităţi sunt invenţii – ele sunt inventate de diferite societăţi pentru a-i domina pe indivizii care formează societatea respectivă.
Este o strategie de a-i încătuşa."


OSHO
Comentariu
Maestrul continuă şi spune: ”Doar priveşte în jurul lumii, priveşte imaginea de ansamblu şi vei fi surprins: există atâtea moralităţi. Cum pot exista atâtea?”

Maestre te iubesc….Dar cine să audă ceea ce spui tu?

Pentru cei mai mulţi dintre noi, eşti considerat un pericol social. Te-ai născut într-o societate morală care în final te-a ucis. Umanitatea mereu a făcut asta cu maeştrii săi. O dovadă grăitoare? Iisus…..

Există atâta moralitate, atâta falsitate în lume….

„Acest lucru ne arată că aceste moralităţi sunt invenţii – ele sunt inventate de diferite societăţi pentru a-i domina pe indivizii care formează societatea respectivă. Este o strategie de a-i încătuşa.”

Acum maestrul pune punctul pe "i". Loveşte în egoul moraliştilor de pretutindeni. Loveşte în fiecare dintre noi. Ne lasă muţi de uimire şi ne îndeamnă să lăsăm de-o parte „masca”. Nu vedem că ne desfigurează? Ne distruge încet şi sigur…

Maestrul ne invită să privim păsările cerului şi să încercăm din nou să zburăm. Am uitat să zburăm! A venit vremea să ne luăm din nou zborul.

Societatea, gloata este lumea celor care nu caută. Efectul de turmă este la mare căutare. Te simţi în siguranţă laolaltă cu gloata.

Este mult mai simplu să crezi invenţiile altora decât să cauţi singur. Este comod şi convenabil! Este ca şi când cineva îţi aduce la nas tot ceea ce pofteşti fără să mişti măcar un deget.

Această societate morală în care ne-am născut cu toţii şi-a făcut bine lecţiile în toate domeniile (politică, economie, sănătate, învăţământ). Toţi oamenii care stau în fruntea ministerelor din domeniile amintite mai sus, sunt morali. Ei ne învaţă ce este bine şi ce este rău. Noi, ceilalţi nu avem drept de apel. Cum am putea?

Iată ce subtil suntem încătuşaţi. Să luăm cu toţii aminte…

sâmbătă, 23 ianuarie 2010

MORALITATEA (Partea I)

"Caracterul moral nu înseamnă altceva decât un lucru impus de către alţii: nu este ceva cu adevărat religios. Este o formă de dominare, sclavie, pentru că nu ai ajuns să înţelegi ce este corect şi ce este greşit: doar ţi-a fost spus de către alţii. Nu ştii cu adevărat dacă ceea ce tu numeşti „moral” este moral sau imoral. Un lucru este moral într-o societate şi acelaşi lucru este imoral în altă societate."
OSHO
Comentariu
Virtuozitatea, simplitatea nu au de-a face cu moralitatea

Acestea aparţin oamenilor fără ego, care sunt precum florile care emit parfum sub razele soarelui. Toate fiinţele simple emană căldură. Florile, păsările, animalele….Toate emit aceiaşi căldură. Numai omul a devenit rece, insensibil.

Norocul nostru este că printre noi mai există fiinţe care radiază căldură şi simplitate.
În zilele noastre, moralitatea a înlocuit virtuozitatea.

Moralitatea reprezintă o mască pusă peste chipul originar al omului. Privim în jur şi vedem omul moral, care emite idei împrumutate de la alţii.


Astăzi, maestrul ne readuce aminte în ce societate trăim cu toţii. Societatea noastră morală este de fapt putredă. Totul duhneşte…Aproape că eşti ameţit de ce se întâmplă în jur.

Omul este foarte uşor de păcălit. Îi spui câteva vorbe de duh şi este al tău. Nu mai cercetează, nu mai caută singur.

Maestrul spune: „Caracterul moral nu înseamnă altceva decât un lucru impus de către alţii: nu este ceva cu adevărat religios. Este o formă de dominare, sclavie, pentru că nu ai ajuns să înţelegi ce este corect şi ce este greşit: doar ţi-a fost spus de către alţii. Nu ştii cu adevărat dacă ceea ce tu numeşti „moral” este moral sau imoral. Un lucru este moral într-o societate şi acelaşi lucru este imoral în altă societate.”


Moralitatea împarte lucrurile în bune şi rele. Mintea spune că un lucru este bun şi rău. Moralitatea aparţine minţii. Cele două se înţeleg de minune împreună.

Un om moral, este în stare să te şi crucifice dacă încalci anumite reguli. Este în stare să te calce în picioare dacă nu te supui regulilor societăţii.
Iată cum s-a instalat sclavia peste tot în lume.

Într-o lume guvernată de ego, moralitatea îşi face de cap. Există mulţi oameni, chiar feţe bisericeşti care îşi dau cu părerea cu privire la ce este moral şi ce nu. Doar au studii în domeniu….


Omul simplu, nu mai are timp să cerceteze singur. Primeşte totul de-a gata. Apoi se execută imediat! Majoritatea suntem teleghidaţi de minte, de moralitate.
Suntem intransigenţi, plini de critică la adresa celor care nu se încadrează în normele impuse de societate. Suntem în stare să aruncăm în oricine cu pietre care nu se supune regulilor. Am uitat să fim „păsări”….

Culmea este că din copilărie aripile noastre se frâng. Superbă afirmaţia maestrului: ”Un lucru este moral într-o societate şi acelaşi lucru este imoral în altă societate.” Cât adevăr…

DANIEL BRICIU - ÎNVAŢĂ DE LA TOATE (AUDIO)



joi, 21 ianuarie 2010

MARCEL IUREŞ - BIOGRAFIE (AUDIO)


Ascultare plăcută tuturor......

VALENTIN VOICILĂ & ADRIANA HUŢANU - AMEŢITOAREA SLAVĂ, GATA DE ZBOR, EU CRED ÎN DUMNEZEU, DOAMNE AJUTĂ-MI, MI-AM ZIDIT CASA PE STÂNCĂ (AUDIO)


LIPSTICK (SUA 2006)

De curând am văzut pe Hallmark, un film extraordinar despre viaţă.
Fiecare femeie ar trebui să-l urmărească.De fapt este un film pentru toată lumea....
Bazat pe o întâmplare adevărată, care a constituit şi sursa romanului autobiografic cu acelaşi nume, filmul urmăreşte povestea lui Geralyn Lucas (Sarah Chalke), o tânără care până la vârsta de 30 de ani a reuşit să-şi împlinească aproape tot ceea ce a visat.

După ce a terminat şcoala de jurnalism, Geralyn a reuşit să se angajeze la o revistă importantă şi imediat după aceea s-a căsătorit cu doctor Tyler Lucas. În aceste condiţii, vestea că suferă de cancer la sân cade ca un trăsnet asupra tinerei Geralyn.

Încercând să facă
faţă situaţiei critice în care se afla, Geralyn se bizuie pe curajul său, pe umor, dar şi pe,...,rujul său roşu.

Filmul este o peliculă comică dar şi o dramă.
Ne ajută să înţelegem că doar gândirea pozitivă, încrederea în sine ne poate salva din situaţii mai puţin
pl
ăcute.

De asemenea, filmul ne arată că viaţa noastră este presărată cu îngeri care ne dau imbold să mergem mai departe, ne ajută să creştem şi să conştientizăm că singurul lucru care contează este clipa.


Există de asemenea o scenă în film, care ne ajută să înţelegem că doar iubirea de suflet contează.


Sarah Chalke îşi spunea în gând, următoarele cuvinte înainte de operaţie:

"Eu sunt cerul şi nimic nu mă poate doborâ,
Cerul este infinit şi rămâne neschimbat orice ar fi.
Sunt cerul şi nimic nu mă poate doborâ....
Nu sunt doar o femeie care va face mastectomie,
Preiau controlul asupra viitorului.
Sunt Geralyn Lucas,
Soţie, fiică, prietenă şi viitoare mamă.
Acum duc lupta pe care intenţionez să o câştig,
Rujul acesta este vopsea de război."
Vă invit să-l urmăriţi, este superb acest film.

miercuri, 20 ianuarie 2010

duminică, 17 ianuarie 2010

MINTEA (Partea a II a)

"Rămâi deschis, doar deschis. A şti că prin nonminte se deschid uşi înseamnă a fi inteligent. Altfel, mintea este un lucru stupid."

OSHO

Comentariu
Un om care porneşte de la premisa că nu ştie nimic, este deschis noului.

Priveşte o floare şi nu trage concluzii, priveşte cerul şi nu spune că acesta este albastru.

Genul acesta de om este conectat cu Divinul. Se uneşte efectiv cu Divinitatea. Nu lasă ca mintea să intervină. Priveşte, simte şi se încarcă cu energia celor din jur. Nu merge după anumite idei preconcepute despre viaţă. Nu spune că un lucru este frumos, urât….Nu spune că ceva este bine şi altceva este rău. Se coordonează întotdeauna după ce îi spune inima.

Inima niciodată nu greşeşte. Ea este acolo, în colţişorul fiecăruia dintre noi. Trebuie doar să o ascultăm. Ne va da cu siguranţă multe indicii care să ne ajute să trecem frumos prin viaţă.

Este nevoie pentru binele nostru cel mai înalt, să ne readucem aminte cum să privim viaţa cu detaşare, cu încredere. Să încercăm să nu mai lăsăm exteriorul să ne coordoneze.

Mintea mereu ne îndoapă cu lucruri stupide. Ne îndobitoceşte, ne înveninează inima….Mereu ne îndeamnă la lucruri necugetate şi rele. Întotdeauna vrea să-şi primească tributul. Este nemiloasă cu ceilalţi. Nu poate să simtă….

Personal vorbind, din câte ştiu mintea nu simte….Ea vine cu răspunsurile gata pregătite. De fapt, aceste răspunsuri le-au pregătit alţii şi noi le-am luat de-a gata.

Doar inima simte. Este plină de bunătate şi înţelepciune. Mereu este conectată la Divin.

„Rămâi deschis, doar deschis. A şti că prin nonminte se deschid uşi înseamnă a fi inteligent. Altfel, mintea este un lucru stupid.”

Oamenii care nu interpretează viaţa, evenimentele sunt bucuroşi. Norii dispar din viaţa lor. Îşi i-au zborul precum păsările cerului. Sunt efectiv liberi!

Inima deschide sufletul….Mintea închide toate uşile. De noi depinde ce vrem să facem cu viaţa noastră.

Răspunsul stă în noi înşine. Este doar o problemă de optică, o altă modalitate de a vedea lucrurile. De a transforma răul în ceva pozitiv…De a transforma pietrele în nestemate.

„Altfel, mintea este un lucru stupid.” Mintea este bună pentru calcule…Aceasta este singura ei utilitate. Să luăm cu toţii aminte...Atât pentru astăzi.

sâmbătă, 16 ianuarie 2010

MINTEA (Partea I)

"Mintea este tot ceea ce ai experimentat, toate lucrurile prin care ai trecut, tot ce este mort – mintea este latura ta moartă. Apoi, tu continui să o cari. Ea nu îţi permite să fii în prezent; ea nu îţi permite să fii prezent. Mintea este trecutul – morţii care îi bântuie pe vii. Este asemenea unui nor care te înconjoară: nu poţi să vezi prin el, lucrurile nu sunt clare, totul este distorsionat.
Permite acestui nor să dispară. Rămâi fără răspunsuri, fără concluzii, filosofii sau religii."

OSHO

Comentariu
Ador oamenii înţelepţi care lucrează cu inima şi mai puţin cu mintea. Şi ce nu face mintea? Este mereu pusă pe fapte rele. Perfidă, profitoare,…,niciodată nu vrea binele nimănui.

Astăzi discutăm despre minte. Maestrul ne readuce aminte care este scopul minţii în viaţa noastră. Acesta ne vorbeşte fiecăruia dintre noi.

„Mintea este tot ceea ce ai experimentat, toate lucrurile prin care ai trecut, tot ce este mort – mintea este latura ta moartă. Apoi, tu continui să o cari. Ea nu îţi permite să fii în prezent; ea nu îţi permite să fii prezent. Mintea este trecutul – morţii care îi bântuie pe vii.”

Foarte interesant ce spune maestru. Acesta are tendinţa de a vorbi în parabole. Nu spune întotdeauna lucrurilor pe nume.

Mintea este trecutul dar şi viitorul, proiecţiile noastre, iluziile noastre, dezamăgirile noastre. Fiecare dintre noi suntem conştienţi că mintea creează răni în interiorul nostru. Nu ne lasă liberi. Din contra ne încătuşează. Mintea mereu se leagă de trecut..

Acum să spun câteva lucruri despre iertare…..Aceasta apare în nonminte. Mintea nu ştie ce înseamnă iertarea. Mereu ne va aduce aminte că „X” ne-a făcut una şi alta. În acest fel, în inima noastră nu mai există loc de iertare pentru nimeni. Devenim intransigenţi cu noi înşine şi cu ceilalţi.

Maestrul spune că „mintea este latura ta moartă”. Da,...,latura mea şi a ta, a noastră a tuturor. Ea se hrăneşte din amintiri.

Trecutul şi viitorul sunt mintea. Acestea nu există. Trecutul este mort….Însă mulţi dintre noi trăim într-o altă lume,....,a „morţilor”. Nu mai suntem prezenţi aici şi acum.

Şi uite aşa, cărăm mintea după noi toată viaţa. Superbă afirmaţia: „Mintea este trecutul – morţii care îi bântuie pe vii.”

Maestrul continuă şi spune: „Este asemenea unui nor care te înconjoară: nu poţi să vezi prin el, lucrurile nu sunt clare, totul este distorsionat. Permite acestui nor să dispară. Rămâi fără răspunsuri, fără concluzii, filosofii sau religii.”

Mintea este precum un nor care nu lasă ca razele soarelui să pătrundă. Nu te lasă să vezi lucrurile limpede. De cele mai multe ori, suntem pesimişti. În viaţa noastră a tuturor, cerul este mai mult plumburiu….Grijile zilei de mâine ne copleşesc.

Nu mai ştim să fim optimişti atunci când lucrurile nu sunt în favoarea noastră. Credem că Dumnezeu ne-a uitat atunci când ne confruntăm cu probleme în viaţă.

Însă ne înşelăm amarnic. El este cu noi în permanenţă. Nu lipseşte o clipă. Este la curent cu tot ceea ce se întâmplă. Nu poate să nu ştie ce facem şi ce gândim. El este totul….În noi este El!

Mintea distorsionează în permanenţă lucrurile. Nu întâmplător maestru spune: „Rămâi fără răspunsuri, fără concluzii, filosofii sau religii.”

Are atâta dreptate….Cu toţii trăim după principii atât de rigide încât credem că tot ceea ce zboară se mănâncă. Şi da, în stupiditatea noastră credem că deja ştim totul. De fapt credem că ştim totul, pentru că am primit totul de-a gata. Am uitat să cercetăm singuri, să căutăm singuri.

Mintea mereu o să intervină şi o să îşi spună punctul de vedere. Realitatea este distorsionată de fiecare dintre noi. Lumea mea este diferită de a ta, conform educaţiei primite. De obicei, crezurile, credinţele ne încătuşează. Ne este frică să căutăm, să explorăm singuri.

sâmbătă, 9 ianuarie 2010

vineri, 8 ianuarie 2010

PĂSĂRILE PARADISULUI






Întotdeauna am fost fascinat de aceste păsări. Dansul lor de împerechere, sunetele pe care le scot. Am observat o caracteristică la păsări. Masculul este foarte colorat....Femela nu atrage aproape deloc vizual.

La noi lucrurile stau invers. Nu ştiu de ce Dumnezeu s-a gândit să conceapă aşa lucrurile, însă cert este că a făcut-o cu un scop. Secretul doar El îl ştie.

Nu poţi să nu te minunezi când vezi ce creează Dumnezeu. Lumea culorilor este atât de vastă. Măestria cu care sunt create toate fiinţele.....Ce mai, nu poţi să nu te închini cu profundă recunoştinţă în faţa Creatorului. Şi da,..., Paradisul este aici....Oare suntem conştienţi de acest lucru?

luni, 4 ianuarie 2010

LEBĂDA ALBĂ - UN DAR DIVIN OFERIT DE DUMNEZEU OAMENILOR DE PRETUTINDENI






O lebădă albă....De-a dreptul divină! Puritate, inocenţă, gingăşie....Ochiul nu poate să cuprindă Divinul din fiecare fiinţă. Doar inima poate să facă acest lucru.

O inima deschisă poate să treacă dincolo de formă...Contrastele sunt minunate...Priviţi! Alb,negru....Iată "contrastele" şi din vieţile noastre. Dualitatea formelor....

Sunt minunate ambele specii....Iubirea nu are formă, nu are culoare...Iubirea doar este. Se simte peste tot. Numai inima să fie deschisă.

Lebedele pur şi simplu ne îngenunchează, pe fiecare dintre noi. Ne transmit atât de multe....Ne ajută să fim mai aproape de Creator. Namaste!